Κέικ σταφίδας με σπορέλαιο

Το κατεξοχήν μαμαδίστικο γλυκό είναι τα κέικ. Με απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι και με μπόλικη φαντασία μπορούμε να φτιάξουμε μοναδικές δημιουργίες που θα την απολαύσουν τα παιδάκια μας αλλά και εμείς! Σήμερα θα φτιάξουμε ένα νηστίσιμο κέικ με σταφίδες που θα κάνει την κουζίνα σας να μοσχομυρίσει.

Υλικά

1 ½ φλ. ζάχαρη
1 φλ. σπορέλαιο
1/2 φλ. ταχίνι με κακάο
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
1/4 φλ. κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλο
4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλ. σταφίδες
½ φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χυμό. Βάζουμε σε μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το ταχίνι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα, τα κανελογαρύφαλα και με σύρμα δουλεύουμε πολύ γρήγορα με κυκλικές κινήσεις να λιώσει η ζάχαρη. Αν θέλουμε το βάζουμε και στο μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε την σταφίδα με το καρύδι. Απαλά ανακατεύουμε. Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ και τις αλευρώνουμε. Γεμίζουμε κάθε φόρμα. Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στιςαντιστάσεις για περίπου 1 ώρα. Θέλει καλό ψήσιμο γιατί κρατάει υγρασία. Ελέγχουμε με την λάμα του μαχαιριού. Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όταν ψήνεται το κέικ.