Κοτόπουλο παναρισμένο με κορν φλέικς

Το κοτόπουλο πανέ είναι ένα φαγάκι που έχει μεγαλώσεις γενιές και γενιές παιδιών. Εμείς την έχουμε διαφοροποιήσει λιγάκι τη συνταγή και έτσι αντί για την κλασική επιλογή της τριμμένης φρυγανιάς έχουμε υιοθετήσει τη λύση των κορν φλέικς. Τα δημητριακά κάνουν το κρέας τραγανό απ’ έξω, ενώ είναι ζουμερο από μέσα! Καλό είναι να μάθετε στα παιδιά να τρώνε κοτόπουλο γιατί παρέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη και αμινοξέα στον οργανισμό που είναι απαραίτητα για την ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος και την παιδική ανάπτυξη.

Υλικά:

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου/ 10 μπουτάκια κοτόπουλο
2 φλιτζάνια κορν φλέικς
2 αυγά
3 κουτ. της σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι αλεύρι
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
1 κουτ. της σούπας μέλι
αλάτι

Eκτέλεση:

Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια και τα αλατίζετε. Χτυπάτε τα αυγά με 2 κουταλιές μουστάρδα. Βάζετε τα κορν φλέικς σε μία σακούλα και τα πιέζετε με τα χέρια σας για να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια.Περνάτε το κοτόπουλο από το αλεύρι, στη συνέχεια από τα αυγά και τέλος από τα κορνφλέικς. Τα πιέζετε απαλά για να κολλήσουν στο κοτόπουλο.Αλείφετε ένα ρηχό ταψί με λίγο ελαιόλαδο και βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25 λεπτά περίπου.