Κραμπλ με μήλο και αχλάδι

Εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο επιδόρπιο για να αξιοποιήσετε τα μήλα και τα αχλάδια που περίσσεψαν στο ψυγείο. Οι μικροί μας φίλοι θα το λατρέψουν και θα σας το ζητούν ξανά και ξανά.

Υλικά

για τη γέμιση

3 πράσινα μήλα
2 κόκκινα μηλα
4 αχάδια
διάφορα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, δαμάσκηνα)
το χυμό ενός λεμονιού
150 γραμμάρια ζάχαρη
κανέλα
γαρύφαλο
μοσχοκάρυδο

για το κραμπλ:

150 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμάρια αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα φρούτα και τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ. Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε για λίγα λεπτά τα υλικά για το Crumble και πασπαλίζουμε πάνω από τα φρούτα. Τέλος τα ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ με μήλα και σοκολάτα

Κέικ σουφλέ σοκολάτας με φουντούκια

Λουκουμάδες μπανάνας με σοκολάτα