Κραυγή αγωνίας από πατέρα στο Ελ. Βενιζέλος: Η κατάρρευση της Alitalia έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή της κόρης του

Κραυγή αγωνίας από πατέρα στο Ελ. Βενιζέλος: Η κατάρρευση της Alitalia έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή της κόρης του

Την δραματική περίπτωση μιας οικογένειας, το παιδί της οποίας πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στην Ιταλία για λόγους υγείας, δημοσιεύει το protothema.gr.

Ο πατέρας της οικογένειας, Σήφης Τσικνάκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα περιγράφει τις ώρες αγωνίας που έζησαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αιτία, η οικονομική κατάρρευση της αεροπορικής εταιρίας Alitalia.

Η 15χρονη Ραφαέλα έπρεπε χθες να μεταφερθεί στην Ιταλία, προκειμένου να διενεργηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις για να προχωρήσει η απαραίτητη θεραπεία για μεταμόσχευση ήπατος.

Ωστόσο, η προγραμματισμένη για τις 19:00 πτήση προς Ιταλία με την αεροπορική Alitalia ακυρώθηκε. Το χειρότερο; Δεν είχε υπάρξει νωρίτερα κάποια επίσημη ενημέρωση ή προειδοποίηση. Αιτία; Η οικονομική κατάρρευση της ιταλικής εταιρείας αερομεταφορών.

Σε απόγνωση η οικογένεια έκανε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών να παρέμβουν. «Είμαστε εγκλωβισμένοι, πρέπει οπωσδήποτε να φύγουμε. Κινδυνεύει η ζωή της. Είναι απαραίτητο να βρεθεί τρόπος μεταφοράς», ήταν τα λόγια αγωνίας του πατέρα.

Άκαρπες όλες οι προσπάθειες

“Το μήνυμα ότι εάν δεν υπάρξει μέριμνα για μεταφορά της 15χρονης στην Ιταλία, μπορεί να ανακύψει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της ανήλικης έστειλε ο πατέρας της. Πρότεινε είτε να γίνει αεροδιακομιδή είτε να συντελεστεί μεταφορά με άλλον αποτελεσματικό και γρήγορο τρόπο.

Το εξοργιστικό της υπόθεσης, σύμφωνα με τον κ. Τσικνάκη, είναι ότι τα εισιτήρια τα είχε κλείσει από το καλοκαίρι και η Alitalia ποτέ δεν ενημέρωσε για ακύρωση. Ξαφνικά χθες, όταν η οικογένεια προσπάθησε να περάσει από τη διαδικασία ελέγχου, έμαθε ότι η πτήση ακυρώθηκε.

Από τις 17:00 μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες της Δευτέρας η οικογένεια ζούσε δραματικές στιγμές στο Ελευθέριος Βενιζέλος, προσπαθώντας να βρει τρόπο αναχώρησης από Αθήνα για Ρώμη. Οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες ενώ η εταιρεία Alitalia δεν είχε εκδώσει καμία επίσημη ενημέρωση για ακυρώσεις πτήσεων.”

Τι συμβαίνει με την Alitalia

Σύμφωνα πάντα με το protothema.gr, “Ο προαναγγελθείς «θάνατος» της εταιρείας φημολογείτο εδώ και μήνες, η ακριβής όμως ημερομηνία της κατάρρευσης δεν ήταν γνωστή. Αναμενόταν στα μέσα Οκτωβρίου.

Στα μέσα Οκτωβρίου ιταλικός εθνικός αερομεταφορέας προβλεπόταν, ειδικότερα, να σταματήσει τις πτήσεις του, ενώ θα αναλάμβανε η νέα αεροπορική εταιρεία Italia Trasporto Aereo (ITA). Οι πληροφορίες ήθελαν την Alitalia να σταματά την πώληση εισιτηρίων για ταξίδια από τις 15 Οκτωβρίου.

Οι επιβάτες που έκαναν κράτηση μέσω της Alitalia έως τις 24 Αυγούστου και έπρεπε να πετάξουν στις 15 Οκτωβρίου ή αργότερα μπορούσαν να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους δωρεάν, σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας. Εναλλακτικά, ήταν δυνατή η εκ νέου κράτηση πτήσεων της Alitalia, η οποία θα πραγματοποιούνταν το αργότερο έως τις 14 Οκτωβρίου.”

Διαβάστε ακόμα:

ΕΚΠΑ: Επίτιμος διδάκτορας ο διακεκριμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale κ. Νίκολας Χρηστάκης

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 51χρονος βίαζε για τέσσερα χρόνια τα 3 ανήλικα ανίψια του

Τι αλλάζει στις γονικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων