Κρουασάν μήλου

Κρουασάν μήλου

Σήμερα σας προτείνουμε υπέροχα και νόστιμα σπιτικά κρουασάν μήλου στα οποία κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί!

Εμείς τα φτιάχνουμε μια φορά την εβδομάδα και πολλές φορές πειραματιζόμαστε με τις ποικιλίες μήλου ώστε η γεύση να είναι άλλοτε γλυκόξινη και άλλοτε γλυκιά.

Τα παιδιά τα λατρεύουν και είναι ιδανικό σνακ για το κολατσιό στο σχολείο αλλά και ως συνοδευτικό για το πρωινό τους γάλα!

Τι θα λέγατε να τα φτιάχνατε στο σπίτι σήμερα;

Υλικά:

για τη ζύμη

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μαγιά
150 γρ γάλα χλιαρό
100 γρ ζάχαρη
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου


για τη γέμιση

2 μήλα
20 γρ. βούτυρο
40 ml. μέλι
30 ml. χυμό λεμονιού
5 γρ. κανέλα
20 γρ. σταφίδες

Για το γλάσο

60 γρ. ζάχαρη άχνη
20 ml. μέλι

Εκτέλεση:

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το βούτυρο και την ζάχαρη, ανακατεύουμε, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε στο τέλος το γάλα με την μαγιά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χεριά. Δε θέλουμε η ζύμη να είναι σφικτή. Τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό σημείο για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ό όγκος της ζύμης.

Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες ή και περισσότερες ανάλογα του μεγέθους των κρουασάν που επιθυμούμε.

Κόβουμε το μήλο σε κύβους και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός της ζύμη σε μέτρια φωτιά να μαλακώσει. Ανοίγουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε τρίγωνα. Βάζουμε μία ποσότητα από τη γέμιση και τυλίγουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε το μέλι και 2 κουταλάκια ζεστό νερό. Μόλις βγάλουμε τα κρουασάν από τον φούρνο τα περιχύνουμε με το γλάσο.