Ξεκινούν οι προβολές του φεστιβάλ CineDoc Kids στον κινηματογράφο Δαναό (18-19/2)

Αυτό το Σάββατο ξεκινούν οι προβολές του Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου CineDoc Kids στον κινηματογράφο Δαναό, που μέχρι το Μάρτιο θα γεμίζουν τα απογεύματα των Σαββατοκύριακων μας με ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας που απεικονίζουν τη ζωή μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων σε διαφορετικά μέρη της γης.

Η ταινία Μάρθα και Νίκι διηγείται την ιστορία των δύο κοριτσιών που το 2010 έλαβαν μέρος στο μεγαλύτερο διεθνές πρωτάθλημα Street Dance στο Παρίσι. Ήταν η πρώτη φορά που δύο κοπέλες έγιναν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο hip hop κατακτώντας το ανδρικό άβατο. Η ταινία αποτυπώνει την αγάπη των δύο κοριτσιών για το χορό, αλλά και τη φιλία τους που δοκιμάζεται και εξελίσσεται με το χρόνο. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει διαδραστική παρουσίαση hip hop με τον χορογράφο Νίκο Αράπη.

Στιγμιότυπο από τη ταινία Μάρθα και Νίκη

Την Κυριακή θα μας συντροφεύσει η ιστορία του μικρού Ντύλαν, ενός αγοριού από την Αυστραλία που έχει πάθος με τις πτήσεις και τα χάρτινα αεροπλανάκια. Η ταινία Χάρτινες Πτήσεις αφηγείται τη σχέση γιου και πατέρα που μεταλλάσσεται, αλλά και τις προσπάθειες του νεαρού Ντύλαν να συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάρτινων Αεροπλάνων στην Ιαπωνία. Μετά την ταινία θα ακολουθήσει εργαστήρι οριγκάμι σε συνεργασία με το yeti toys.

Επιπλέον, 13 παιδιά από σχολεία με κινηματογραφικές λέσχες όλης της Αττικής, που έχουν επιλεγεί και αποτελούν την παιδική κριτική επιτροπή του CineDoc Kids, θα συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση, την αξιολόγηση των ταινιών και θα ψηφίσουν τα ίδια την καλύτερη ταινία του φεστιβάλ. Η απονομή λήξης είναι την Κυριακή 19 Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναό. Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και των πρεσβειών της Σουηδίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των προβολών του φεστιβάλ στον κινηματογράφο Δαναό

Ώρα προβολών: 16.00

Τιμή εισιτηρίου: 6€ (μειωμένο 4€)

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ CineDoc Kids

CineDoc Kids
Στησιχόρου 5, Αθήνα
Τηλ: 210 72 11 073
E-mail: info@cinedoc.gr
www.cinedoc.gr/kids