Αρχική Αληθινές Ιστορίες Χαμόγελο του Παιδιού: Το χειρόγραφο μήνυμα ελπίδας μιας μικρής αγωνίστριας που δίνει μάχη με τον παιδικό καρκίνο

Χαμόγελο του Παιδιού: Το χειρόγραφο μήνυμα ελπίδας μιας μικρής αγωνίστριας που δίνει μάχη με τον παιδικό καρκίνο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις μας και το μήνυμα της μικρής μας φίλης, που νοσηλεύεται και παλεύει καθημερινά για την υγεία της, το πολυτιμότερο αγαθό που κάποιες φορές θεωρείται δεδομένο.

Η νοσηλευόμενη φίλη μας με το ψευδώνυμο «Αγωνίστρια», μας περιγράφει τα συναισθήματα της και πώς βιώνει την παραμονή της στο νοσοκομείο.

«…δύσκολο για τον καθένα να προσαρμοστεί εδώ μέσα, πόσο ακόμα και να το αντιληφθεί πως βρίσκεται σε ένα τέτοιο μέρος. Όμως σας υπόσχομαι πως με λίγη υπομονή (ξέρω και εμένα μου τη σπάει αυτή η λέξη, μα τι να κάνουμε), τη βοήθεια των καταπληκτικών ανθρώπων που βρίσκονται μαζί μας καθημερινά αλλά και λίγη ελπίδα θα καταφέρετε να καταπολεμήσετε όλα τα προβλήματα και να βγείτε νικητές»…

Το μήνυμά της δίνει δύναμη σε όλα τα νοσηλευόμενα παιδιά και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε καθημερινά να γεμίζουμε το χώρο των νοσοκομείων με στιγμές χαράς και πολλά πολλά χαμόγελα. Μέσα από τη δράση «Δημιουργική Απασχόληση στα Νοσοκομεία Παίδων» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εργαζόμενοι και εθελοντές βρίσκονται καθημερινά δίπλα στα παιδιά που με περίσσια υπομονή και επιμονή μάχονται για να βγουν νικητές από τα προβλήματα της υγείας που αντιμετωπίζουν και οι στιγμές και τα συναισθήματα μαζί τους εναλλάσσονται.

Ας κρατήσουμε την αισιοδοξία της μικρής αγωνίστριας και ας ευχηθούμε σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται, να γυρίσουν υγιή στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους.

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης στα Νοσοκομεία


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter