Λαζάνια με κιμά και μελιτζάνα

edited-1-of-1-112 Τα ζυμαρικά είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό μας γεύμα.

Υλικά

1 κουτί λαζάνια
500 γρ. κιμά
3 μελιτζάνες
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο τριμμένο τυρί

Για την μπεσαμέλ :

8 κ.σ. βούτυρο
8 κ.σ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 ζωμός λαχανικών
αλάτι

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν. Φτιάχνουμε τον κιμά.

Για τη μπεσαμέλ λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για δύο λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ένα χρυσό μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά- σιγά το γάλα, ανακατεύοντας καλά με σύρμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Τέλος, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

Βάζουμε μια στρώση λαζάνια, μια στρώση κιμά ( περίπου το ½), μια στρώση μελιτζάνες και λίγη μπεσαμέλ. Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και στο τέλος βάζουμε μια παχιά στρώση μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία των λαζανιών.