Μ. Γκάγκα: “Υπάρχει ενδοοικογενειακή μετάδοση, βλέπουμε ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία”

Η μετάδοση είναι ενδοοικογενειακή σε σημαντικό βαθμό είπε για άλλη μια φορά η Μίνα Γκάγκα, Διευθύντρια Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”, η οποία συνιστά και πάλι από την πλευρά της προσοχή στις οικογένειες, καθώς η μετάδοση γίνεται μέσα στα σπίτια.

Έχουμε πολλά κρούσματα από την ίδια οικογένεια στα νοσοκομεία, διαφορετικής, βέβαια, βαρύτητας. Δεν αντιδρούν όλοι οι οργανισμοί το ίδιο. Μπορεί ο ένας να είναι πιο βαριά και να είναι στην Εντατική και άλλα δύο μέλη να είναι στην κλινική”, σημειώνει.

Σχετικό άρθρο: Τι απαντούν ο υπ. Υγείας και η κα Κοτανίδου στο ερώτημα του Infokids.gr για τη νόσηση των παιδιών από κορωνοϊό

Δύο και τρία μέλη της ίδιας οικογένειας -όπως έχουν διαπιστώσει στην κλινική πράξη οι γιατροί- εμφανίζονται περισσότερο ευάλωτα στη βαρύτερη συμπτωματολογία και καταλήγουν στο νοσοκομείο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, όμως, δεν είναι γνωστός.

“Το πιο πιθανό είναι ότι κολλούν στην εργασία τους και το μεταφέρουν στο σπίτι τους”, λέει η κ. Γκάγκα, “γι’ αυτό χρειάζεται πολύ προσεκτική τήρηση των μέτρων μέχρι να φτάσουμε στο καλοκαίρι, οπότε με τον ερχομό περισσότερων εμβολίων θα φτάσουμε στην πολυπόθητη ανοσία”.