Μάτα Τσικρικά, πρόεδρος Πνευμονολόγων Ελλάδας: “Οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες να απομακρυνθούν από τις περιοχές της φωτιάς”

Μάτα Τσικρικά, πρόεδρος Πνευμονολόγων Ελλάδας: "Οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες να απομακρυνθούν από τις περιοχές της φωτιάς"

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην περιοχή της Πεντέλης επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες να απομακρυνθούν άμεσα από τις περιοχές της φωτιάς για την προστασία ή, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους με τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά.

Έγκυες, μωρά παιδιά και θηλάζουσες πρέπει να απομακρυνθούν από τις περιοχές, ενώ η σημερινή μέρα είναι απαγορευτική για αθλητισμό σε εξωτερικούς χώρους για όλους τους ανθρώπους.

Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Αν μετακινείστε με αυτοκίνητο εντός της συγκεκριμένης περιοχής, παράκληση τα παράθυρα να παραμένουν κλειστά και να τίθεται σε λειτουργία η ανακύκλωση αέρα καμπίνας.

Συνιστούμε στους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο. Θερμή παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας.

Πρόεδρος Μάτα Τσικρικά

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στην Πεντέλη: Ανακοίνωση για τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού και του summer camp

Φωτιά στην Πεντέλη: Ξεκινάει η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης

Φωτιά στην Πεντέλη: Γυναίκα με παιδί εγκλωβίστηκε σε σπίτι – Η αγωνιώδης διάσωσή τους στο φλεγόμενο Ντράφι