Μετά το Fortnite, αυτό είναι το νέο videogame που προβληματίζει τους ειδικούς

Το αντίπαλον δέος του Fortnite, είναι το ολοκαίνουργιο Apex Legends που είναι διαθέσιμο se Windows PC, PS4 και Xbox One και μέσα σε διάστημα μόλις 7 ημερών κατάφερε το ασύλληπτο ρεκόρ να το έχουν «κατεβάσει» παγκοσμίως πάνω από 25 εκατομμύρια παίκτες.

Τι είναι το Apex Legends

Eίναι ένα δωρεάν παιχνίδι μάχης τύπου Battle Royale με ένα εντυπωσιακό ρόστερ θρυλικών χαρακτήρων με πανίσχυρες ικανότητες, το οποίο διευρύνεται συνεχώς, και εκατοντάδες διακοσμητικά αντικείμενα που μπορείτε να ξεκλειδώσετε.

Οι παίκτες βρίσκονται τυχαία σε ένα απομονωμένο νησί όπου ο χώρος ολοένα και μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα να ωθούνται στο να αντιπαρατεθούν, μπορούν να σχηματίζουν ομάδες των τριών και να αντιμετωπίζουν άλλους – άγνωστούς – παίκτες απ’ όλο τον κόσμο σε μάχες έως 60 ατόμων.

Όπως αναφέρει και το παιχνίδι στην περιγραφή του “Συμμαχήστε με άλλους παίκτες και διεκδικήστε δόξα και χρήμα στις παρυφές του Frontier – μιας νέας περιοχής στο σύμπαν του Titanfall – εξοικειωθείτε με τις ικανότητες διαφορετικών χαρακτήρων, καταστρώστε στρατηγική με την ομάδα σας και απολαύστε μια σειρά από καινοτομίες που αλλάζουν ριζικά το είδος των Battle Royale.”

Βέβαια, ναι μεν παίζουν άγνωστοι μεταξύ τους παίκτες (όπως και στο Fortnite) όμως η συζήτηση μέσω chat δεν είναι διαθέσιμη γεγονός που ανακουφίζει κάπως τους γονείς ως προς την ασφάλεια των παιδιών.

Το σύστημα εξοπλισμού του παιχνιδιού είναι αυτόματο, υπό την έννοια ότι κάθε φορά ο παίκτης έχει στα χέρια του το κατάλληλο όπλο για την περίσταση, ενώ ενημερώνεται από το παιχνίδι για το τι θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσει σε κάθε σημείο του χάρτη.

Δωρεάν το παιχνίδι αλλά υπάρχει η δυνατότητα να αγοράσεις skins για να φτιάξεις καλύτερα τον δικό σου ήρωα

Το παιχνίδι διατίθεται δωρεάν όμως η χρηματοδότησή του στηρίζεται μέσω της αγοράς από τους παίκτες χαρακτήρων και skins που θα τους βοηθήσουν στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Σημειωτέον, ότι τα skins που καλούνται να αγοράσουν οι παίκτες  δεν θα τους κάνουν πιο δυνατούς στο παιχνίδι, αλλά θα τους βοηθήσουν να φτιάξουν έναν χαρακτήρα ο οποίος θα ταιριάζει περισσότερο στο στυλ τους.  Ενδεικτικά  αναφέρουμε ότι με 9.99 δολάρια ο παίχτης θα έχει στη διάθεση τους 1000 Apex Coins. Φυσικά όσα περισσότερα coins αγοράσει, τόσα περισσότερα coins θα του προσφέρει και το ίδιο το παιχνίδι σαν επιβράβευση.

Κοινό στοιχείο των δύο παιχνιδιών (Fortnite και Apex Legends) είναι η μεγάλη ένταση που δημιουργείται στους παίκτες από την πίεση του χρόνου που λιγοστεύει και τη συνεχιζόμενη σύγκρουση με πολλούς αντιπάλους μέχρι να βρεθεί ο νικητής. Από εδώ ακριβώς πηγάζουν τα φαινόμενα έντονων ξεσπασμάτων και εξάντλησης των παιδιών μέχρι να έρθει η πολυπόθητη νίκη.

Στις ΗΠΑ το παιχνίδι θεωρείται κατάλληλο για παίκτες άνω των 13 ετών ενώ σύμφωνα με τον ευρωπαικό οργανισμό πιστοποίησης παιχνιδιών το Apex Legends προτείνεται για παιδιά άνω των 16 ετών.

Προβλέπει και ποινή για όσους παίκτες το εγκαταλείπουν νωρίς

Αξίζει να σημειωθεί ότι  οι δημιουργοί του Apex Legends, σκοπεύουν να τιμωρούν όσους παίκτες αποφασίζουν να φύγουν αρκετά νωρίς από το παιχνίδι. Όπως τονίζει και το pcgamer.com, σε περίπτωση που ένας παίκτης χτυπηθεί θανάσιμα και δεν περιμένει να δει αν κάποιος συμπαίκτης του θα τον κάνει revive, τότε πολύ απλά θα τρώει και την ανάλογη ποινή.

Η δεύτερη περίπτωση, στην οποία πάλι κάποιος θα τρώει ποινή, αφορά τους παίκτες οι οποίοι θεωρούν ότι δεν έπεσαν την κατάλληλη στιγμή ή δεν διάλεξαν τον κατάλληλο ήρωα και για το λόγο αυτό εγκατέλειψαν το παιχνίδι (αφήνοντας έτσι την ομάδα με έναν παίκτη λιγότερο).

Ενδεχομένως αυτή η φιλοσοφία της ποινής να ωθεί τους παίκτες να το παίζουν όλο και πιο φανατικά υπό τον φόβο να μην τιμωρηθούν.

Λέτε τελικά το Apex Legends να βάλει τέλος στην παντοδυναμία του Fortnite;

Δείτε το trailer του παιχνιδιού