“Μετανιώνω που έκανα παιδιά. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήταν όλα αλλιώς…”: Μαμά εξομολογείται

Αλιεύσαμε στο διαδίκτυο την εξομολόγηση μιας μαμάς που παραδέχεται ότι αν γυρνούσε το χρόνο πίσω δεν θα επέλεγε την μητρότητα και θα έκανε περισσότερα πράγματα για τον εαυτό της.

Ας ακούσουμε τι έχει να πει

Πριν με κατακρίνετε: Αγαπάω τα παιδιά μου όσο τίποτα άλλο. Μην μπερδέψετε τη θέση μου εδώ με την αγάπη μου για τους γιους μου. Επίσης, δεν έχω κατάθλιψη και δεν αποτελώ κίνδυνο για τα παιδιά μου», γράφει η γυναίκα στο γράμμα της και συνεχίζει:

«Με κάθε ειλικρίνεια, είναι απλό και ευθές: Νομίζω ότι η ζωή μου θα ήταν πολύ καλύτερη χωρίς τα παιδιά μου. Ξέρετε γιατί; Επειδή ήταν!»

Διαβάστε επίσης: «Η μητρότητα άλλαξε πολλά περισσότερα από το σώμα μου»: Η viral φωτογραφία μαμάς με την οποία θα ταυτιστούμε

Η ζωή μου πριν τα παιδιά ήταν τέλεια

«Πριν κάνω τα παιδιά μου, η ζωή μου ήταν υπέροχη. Λάτρευα την καριέρα και τον άντρα μου και ήμουν ευτυχισμένη. Ταξιδεύαμε, βγαίναμε, ήμασταν κοινωνικοί. Δεν ήταν απλώς μια φάση. Ήμασταν έτσι για περίπου 10 χρόνια και τότε αποφασίσαμε να κάνουμε παιδιά. Όταν ο πρώτος γιος μας ήρθε, τα πάντα άλλαξαν και όχι προς το καλύτερο.

Τον αγαπάω όσο τίποτα και ήταν και “εύκολo” μωρό. Το να είμαι μαμά, αυτό δεν το αγάπησα ποτέ.

Δεν ήμουν και δεν μπορούσα να ξαναγίνω η ίδια με πριν. Έγινα ένας άνθρωπος που δεν ήθελα ποτέ να γίνω – παγιδευμένη και περιορισμένη από το ίδιο μου το παιδί.

Παρά τα παραπάνω συναισθήματα, αποφασίσαμε με τον άντρα μου να κάνουμε κι άλλο μωράκι. Δεν θέλαμε ποτέ να έχουμε μόνο ένα παιδί για πολλούς λόγους. Συζητήσαμε πολύ και πιστεύαμε ότι όλα θα άλλαζαν με το δεύτερο μωρό.

Δεν χρειάζεται να πω, ότι τίποτα δεν άλλαξε!

Όταν γεννήθηκε ο δεύτερος γιος μου, δεν μπορώ να πω πως τα πράγματα χειροτέρεψαν, αλλά δεν έγιναν σίγουρα καλύτερα. Συνέχισα να νιώθω χαμένη. Έψαχνα να βρω και πάλι την ταυτότητά μου. Να κατανοήσω πως δεν ήμουν ελεύθερη να κάνω όσα αγαπούσα πριν τα παιδιά. Ακόμα και η σχέση μου με τον άντρα μου είχε αλλάξει.

Η καριέρα μου ήταν πλέον μόνο… δουλειά. Η κοινωνική μου ζωή ήταν ανύπαρκτη.

Το μόνο που έκανα ήταν να βλέπω φίλους, που είχαν και εκείνοι παιδιά και να κάνουμε πράγματα όλοι μαζί με τα παιδιά μας. Ακόμα κι αν τύχει να βγούμε χωρίς παιδιά, μιλάμε μόνο για εκείνα. Ορισμένοι άνθρωποι λατρεύουν αυτή τη ζωή, εγώ όχι.

Διαβάστε επίσης: Για κάθε ένα καλό που φανταζόμουν για την μητρότητα υπάρχουν 10 δύσκολα που δεν είχα σκεφτεί

Τα παιδιά μου περιτριγυρίζονται από αγάπη. Από αληθινή αγάπη, αλλά δεν είναι η ταυτότητά μου. Δεν είμαι εγώ εκείνα και δεν είναι αυτός ο τρόπος ζωής που θέλω να ζήσω. Μάλιστα, συχνά αποτελούν εμπόδια στο πώς θέλω να ζω.

Μου λείπει η ζωή μου όπως ήταν πριν. Τόσο πολύ που συχνά ονειρεύομαι το πώς θα ήταν.

Θεωρώ ότι μερικοί άνθρωποι θα καταλάβουν την προοπτική μου, ενώ άλλοι θα με θεωρήσουν εγωίστρια. Είναι όμως πιο περίπλοκο από αυτό. Το να αποκτήσω παιδιά άλλαξε τόσο τη ζωή μου που δεν το περίμενα.

Έγινα από μια γεμάτη αυτοπεποίθηση, όρεξη και προοπτικές γυναίκα, μια αγχωμένη, μπερδεμένη και απελπισμένη μαμά.

Αν ήξερα ότι θα ήταν έτσι, αν ήξερα πώς θα ένιωθα αφού θα αποκτούσα παιδιά, δεν θα τα έκανα ποτέ. Επειδή, δεν είναι αυτή η ζωή που θέλω να ζήσω».

Πηγή: scarymommy.com

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για τον μικρό Ραφαήλ που δίνει μάχη με τον καρκίνο

Με αυτές τις συμβουλές θα αποκτήσετε το τέλειο μαύρισμα στον ήλιο με ασφάλεια

Αφήστε τα παιδιά να βαρεθούν – Δεν φαντάζεστε ποσό καλό θα κάνετε στην ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη