Μητσοτάκης: “Προτεραιότητα το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων – Οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν”

Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. «Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα», γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός.

“Κλειδώνει” η 1η Φεβρουαρίου για την επιστροφή στα θρανία

Η δια ζώσης επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων μετά από σχεδόν τρεις μήνες τηλεκπαίδευση ήταν ένας γρίφος για δυνατούς λύτες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Infokids.gr, η επιτροπή των Ειδικών προβληματιζόταν έντονα για το αν οι τάξεις θα έπρεπε ανοίξουν σταδιακά, με τη Γ΄ Λυκείου και τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2021 να προηγούνται της επιστροφής στα θρανία ή αν θα ληφθεί απόφαση για «οριζόντιο» άνοιγμα όλων των τάξεων.

Η 1η Φεβρουαρίου φαίνεται πλέον σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων σε όλες τις τάξεις, καθώς απορρίφθηκε οριστικά το σενάριο να επιστρέψουν στις τάξεις μόνον οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να μιλήσει για το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση στην προσεχή συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.