Μπαμπάς έφερε στον κόσμο την κορούλα του στο σπίτι, σε μόλις 30 λεπτά!

Γνωρίζουμε αρκετούς μπαμπάδες που νιώθουν αρκετά θαρραλέοι, ώστε να βρεθούν στην αίθουσα τοκετού, στο πλευρό της συζύγου τους, την ώρα που το μωρό τους έρχεται στον κόσμο. Λίγοι, όμως, είναι αυτοί που καταφέρνουν να παραμείνουν εκεί μέχρι το τέλος -ακόμα πιο λίγοι όσοι αντέχουν να παρακολοθούν από κοντά κάθε στιγμή.

Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο που το όνομα του Joseph Guest κάνει τον γύρου διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, αφού ο συγκεκριμένος μπαμπάς, όχι μόνο στάθηκε στο πλευρό της γυναίκας του Charlotte, όταν της έσπασαν τα νερά στο σπίτι τους στο Bradford, αλλά ήταν τελικά αυτός που έφερε στον κόσμο την κορούλα τους!

Σαφώς και η πρώτη κίνηση του ζευγαριού, ήταν να ειδοποιήσει την μαία, όταν η γυναίκα μπήκε στη διαδικασία του τοκετού, όμως η μικρή τους πριγκίπισσα ήταν εξαιρετικά βιαστική!

Μιλώντας αργότερα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το ζευγάρι θα παραδεχτεί ότι έτσι κι αλλιώς επρόκειτο να γεννήσει στο σπίτι. Αυτή είναι η δεύτερη κόρη της οικογένειας και η μαία τους είχε διαβεβαιώσει, ότι ο τοκετός θα ήταν σχετικά εύκολος. Απλά όταν θα έσπαγαν τα νερά θα την ειδοποιούσαν και σε μία ώρα εκείνη θα βρισκόταν στο πλευρό της μαμάς.

Κανείς, όμως, δεν περίμενε ότι η μικρούλα Ophelia Joules θα ερχόταν στον κόσμο μέσα σε μόλις μισή ώρα!

Ο κ. Guest θέλησε πάντως να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Yorkshire, το οποίο τον καθοδήγησε με απόλυτη ακρίβεια ως προς το τι έπρεπε να κάνει για να ξεγεννήσει ο ίδιος το μωρό του με ασφάλεια.

“Έλεγα στη γυναίκα μου να προσπαθήσει να κρατηθεί, καθώς η μαία θα έφτανε σε 40 λεπτά, όμως πριν καν το καταλάβουμε εμφανίστηκε μια μικρή μπάλα με μαλλιά. Στο επόμενο σπρώξιμο είχε βγει το κεφάλι, ενώ έπειτα από λίγο το μωρό μας είχε πλέον γεννηθεί και βρισκόταν στο κρεβάτι!” περιγράφει ο ίδιος και συνεχίζει: “Τηλεφωνικά μου είπαν να φέρω πετσέτες, ώστε να διατηρηθούν μαμά και μωρό ζεστές και λίγο σχοινί για να δέσω γύρω από τον ομφάλιο λώρο. Η μπέμπα μας γεννήθηκε στις 8:01 και η μαία με τους νοσηλευτές ήρθαν στις 8:30. Ήταν ένα ατελείωτο, γεμάτο ένταση μισάωρο!”

Ο ίδιος, ο οποίος εξ αρχής δεν συμφωνούσε με τον τοκετό της γυναίκας του στο σπίτι, δηλώνει πανευτυχής που πήγαν όλα καλά και που δεν χρειάστηκε να κάνει περισσότερα: “Όταν ήρθε η μαία ανέλαβε τον πλακούντα και τα γραφειοκρατικά. Μέχρι τις 10:00 είχε φύγει.”

Η δε μαμά και η μικρούλα της, βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση και λίγες ώρες μετά είχαν μπει ήδη στην διαδικασία του θηλασμού.

Πηγή: thetelegraphandargus.co.uk