Μπουκωμένη μυτούλα; Αντιμετωπίστε το πρόβλημα σωστά

Η υγιεινή της μύτης απαιτεί προσοχή, ιδιαίτερα στα μωρά που μέχρι την ηλικία του ενός έτους, αναπνέουν μόνο από τη μύτη τους. Εξάλλου όπως επισημαίνουν και οι παιδίατροι όσο πιο καθαρή είναι η μυτούλα του παιδιού τόσες λιγότερες θα είναι και οι ιώσεις που θα το “πλήξουν”.

Η βουλωμένη μύτη μπορεί να ταλαιπωρήσει αφάνταστα το μωρό αλλά και εσάς για τον απλούστατο λόγο ότι το μωρό δεν ξέρει να φυσά τη μύτη του ούτως ώστε να απαλλαγεί από την βλέννα που του εμποδίζει την αναπνοή.

Οι ρινικές πλύσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διατήρηση των ρινικών κοιλοτήτων καθαρών από ακαθαρσίες, εισπνεόμενα αλλεργιογόνα και εκκρίσεις, προλαμβάνοντας τις λοιμώξεις του αυτιού, την ιγμορίτιδα και πιθανές λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού.

Αν λοιπόν ακούσετε το μωρό σας να  ρουθουνίζει ή παρατηρήσετε ότι η μύτη του έχει εκκρίσεις, σας προτείνουμε μερικούς τρόπους ώστε να το ανακουφίσετε από την συμφόρηση, που ειδικά σε αυτήν την ηλικία είναι πολύ ενοχλητική.

Φυσιολογικός ορός

Οι ισότονες αμπούλες Clinofar είναι αποστειρωμένος μη ενέσιμος φυσιολογικός ορός χωρίς συντηρητικά που ρευστοποιεί τις βλέννες και έτσι απομακρύνονται ευκολότερα, αφού υγραίνονται οι μεμβράνες, που έχουν δημιουργηθεί από τη ρινική συμφόρηση. Ξαπλώστε το μωρό σας ανάσκελα με το κεφαλάκι του ελαφρά προς τα πίσω και ρίξτε μέσα στα ρουθούνια του 2 με 3 σταγόνες, προσέχοντας να παραμένουν στη μύτη και να μην βγαίνουν έξω από αυτήν ή από το στόμα.

Προσπαθήστε να κρατήσετε το κεφαλάκι το μωρού σας για 10 δευτερόλεπτα ακίνητο. Σκουπίστε απαλά με ένα χαρτομάντηλο που θα τρέξει έξω από τη μυτούλα του. Να θυμάστε ότι η χορήγηση της αμπούλας πρέπει να γίνεται  πάντα 10-15 λεπτά πριν από το γεύμα του μωρού και όχι μετά από αυτό καθώς προκαλείται εμετός.

Ο ορός θα μαλακώσει τις μυξούλες στη μύτη του, αν όμως συνεχίσει να είναι βουλωμένη τότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε το ρινικό αποφρακτήρα Clinofar.

Ο ρινικός αποφρακτήρας της Clinofar είναι ο σύμμαχος της μαμάς στην προσπάθειά της να απαλλάξει το μωρό από τη βουλωμένη μύτη που του δημιουργεί γκρίνια και δεν το αφήνει να απολαύσει ξέγνοιαστο τον ύπνο και το παιχνίδι του.

Το εύκαμπτο ρύγχος του προσαρμόζεται εύκολα στο μικρό ρουθούνι του μωρού και βοηθά τα μέγιστα στην απομάκρυνση των ρινικών εκκρίσεων.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε

Τοποθετήστε το ρύγχος στην άκρη του ρουθουνιού του μωρού και προχωρήστε στην αναρρόφηση, μέχρι να καθαρίσουν τα ρουθούνια του μωρού. Με το πέρας του καθαρισμού, πετάτε το ρύγχος. Ο ρινικός αποφρακτήρας της Clinofar περιέχει  3 ανταλλακτικά εύκαμπτα ρύγχη μιας χρήσης. Kι αν τελειώσουν τα 3 ανταλλακτικά ρύγχη δεν χρειάζεται να αγοράσετε εκ νέου τον ρινικό αποφρακτήρα καθώς στα φαρμακεία μπορείτε να προμηθευτείτε τα 12 ανταλλακτικά ρύγχη μίας χρήσεως.

Πείτε “όχι” στην χρήση σύριγγας και φυσιολογικού ορού

Αν είστε της παλαιάς σχολής και στο άκουσμα της βουλωμένης μύτης καταφεύγετε στην λύση της χρήσης σύριγγας που γεμίζετε με φυσιολογικό ορό, όπως ακριβώς έκανε και σε εσάς η μαμά σας όταν ήσασταν μικρή τότε να σας ενημερώσουμε ότι αυτή η πρακτική κάθε άλλο παρά ασφαλής είναι.

Ο ρινικός βλεννογόνος είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε λοιμώξεις από την χρήση μη αποστειρωμένων υγρών οπότε όταν έχουμε ένα μπουκάλι ορό από όπου αναρροφούμε κάθε φορά με την ίδια σύριγγα αυξάνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης μικροβίων.

Mε τις αμπούλες και τον ρινικό αποφρακτήρα της Clinofar θα απαλλάξετε το μωρό σας από το “μπούκωμα” εύκολα και γρήγορα χωρίς κλάματα και φωνές!