Τετάρτη 26 Μαρτίου

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Μπρόκολο ογκρατέν με κρέμα γιαουρτιού

Ελάτε να φτιάξουμε ένα εύκολο και νόστιμο φαγάκι με υλικό έκπληξη το μπρόκολο. Ένας έξυπνος τρόπος για να κάνετε τα παιδιά να αγαπήσουν αυτό το ξεχωριστό λαχανικό. Στα συν της συνταγής και η προσθήκη κρέμας γιαουρτιού αντί για μπεσαμέλ!

Υλικά:

2 μπρόκολα (500 γρ. το καθένα)
20 ml ελαιόλαδο
2 μικρά πράσα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
60 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

Για την κρέμα γιαουρτιού

600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
αλάτι
πιπέρι
60 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε από τα μπρόκολα το σκληρό μέρος από τα κοτσάνια τους, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα, με τη βάση προς τα κάτω, με τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει. Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό. Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Μόλις κρυώσουν, τα χωρίζουμε σε μπουκετάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα ταψί απλώνουμε το μπρόκολο, τα ντοματίνια και τα σοταρισμένα πράσα με το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αβγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, έως ότου να ροδίσει η κρούστα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε επίσης:

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Θρεπτική και νόστιμη σαλάτα με φακές

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Μπουκίτσες κοτόπουλο λεμονάτες

Ροή Ειδήσεων