Μυθολογικό Πάρκο «Οδύσσεια»: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ξενάγηση στα ποντιακά

Το Μυθολογικό Πάρκο «Οδύσσεια» θα ανοίξει τις πόρτες του στο ΝΟΗΣΙΣ (Noesis – Πλανητάριο) Θεσσαλονίκης και αναμένεται να αποτέλεσει πόλο έλξης για επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Όλοι οι πρωταγωνιστές της «Οδύσσειας» ετοιμάζονται να μπούνε μέσα, σε έναν εξαιρετικό χώρο, για να διαμορφωθεί το πιο συναρπαστικό Μυθολογικό Πάρκο, από το πιο επιδραστικό βιβλίο στην ιστορία της Ανθρωπότητας!

Ο Δούρειος Ίππος, η Σκύλλα, η Χάρυβδη, οι Σειρήνες σε ένα εκπληκτικό ηχοτοπίο, οι Λαιστρυγόνες, η Κίρκη, η Καλυψώ, ο Κύκλωπας Πολύφημος, ο Άδης, όλα σε φυσικό περιβάλλον, με τεράστια ομοιώματα θεών, τεράτων και ηρώων με ήχο αλλά και κίνηση και με ένα σπουδαίο επιτελείο δημιουργών, με ξεναγούς, ανιματέρ και ηθοποιούς που κάνουν κάθε σκηνή αξέχαστη.

Ως τον Ιανουάριο του 2020 μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν τις περιπέτειες του πολυμήχανου βασιλιά της Ιθάκης, «ος μάλα πολλά πλάγχθη», και στα μάτια τους θα ζωντανέψει η συναρπαστική ιστορία ενός από τους πιο γνωστούς ήρωες της αρχαιότητας.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ξενάγηση στην Ποντιακή διάλεκτο

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων  από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, το πάρκο «Οδύσσεια» καινοτομεί και προσφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ξενάγηση στην Ποντιακή  διάλεκτο.

Ένα έργο ζωής, η μετάφραση της «Οδύσσειας» από την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Ανατολή Καρυπίδου μεταφέρεται με τον πιο εντυπωσιακό, βιωματικό και αυθεντικό ποντιακό τρόπο στους επισκέπτες  του Πάρκου.

«Καλώς έρθετεν» θα ακούσετε να σας λέει ο πολυμήχανος Οδυσσέας λίγο πριν αρχίσει το ταξίδι σας στον χρόνο αλλά και στον χώρο που θυμίζει σκηνικό αρχαιότητας. Η καταγωγή της ποντιακής διαλέκτου από την ιωνική διάλεκτο της αρχαίας ελληνικής είναι γνωστή και αναμφισβήτητη.  Η ξενάγηση στα Ποντιακά θα πραγματοποιείται για τους επισκέπτες του πάρκου, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες κατόπιν ραντεβού.

Την επίβλεψη και την μετάφραση των κειμένων στην ποντιακή διάλεκτο έχει αναλάβει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Άννυ – Ανατολή Καριπίδου. Τα αρχικά κείμενα του θεματικού πάρκου και μουσείου έχει αναλάβει μια μεγάλη επιστημονική και δημιουργική ομάδα με την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση από τον ομότιμο καθηγητή Αρχαίας Κλασσικής Φιλολογίας και Πρόεδρο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννη Καζάζη. Τη συγγραφή των κειμένων και του σεναρίου έκανε ο κειμενογράφος και ερευνητής, Παναγιώτης Τοπαλίδης.

Η ξενάγηση στην ποντιακή διάλεκτο μπορεί να γίνει για την παρέα σας, την ομάδα, την τάξη ή τον σύλλογο σας μόνο με προγραμματισμό της επίσκεψης σας.

Πότε: Απο 22 Οκτ 2019 έως 23 Ιαν 2020

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

☎ για Πληροφορίες: 2312315249 & 6946558282
🚌 για Κρατήσεις Σχολείων και ομαδικών επισκέψεων: 2312315248

Μυθολογικό Πάρκο «Οδύσσεια»

Οδός Θεσσαλονίκης – Θέρμης (6 χλμ.). Θεσσαλονίκη
231 231 5249