Νόμισε ότι οι πονοκέφαλοί της ήταν από την εγκυμοσύνη – Η πραγματικότητα ήταν τρομακτική

Νόμισε ότι οι πονοκέφαλοί της ήταν από την εγκυμοσύνη - Η πραγματικότητα ήταν τρομακτική

Για έναν περίπου μήνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της στο τρίτο της παιδί, βίωσε έντονους πονοκεφάλους και μετά βίας σηκωνόταν από το κρεβάτι.

«Ήταν ένας διαπεραστικός πόνος στο κεφάλι και μάλιστα στο ίδιο σημείο κάθε φορά. Ήταν πίσω από το αυτί μου, στο πίσω μέρος του λαιμού. Συνεχώς στο ίδιο σημείο», ανέφερε η 35χρονη.

Ο γυναικολόγος της την παρέπεμψε σε νευρολόγο για εξειδικευμένη εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν όλα ήταν εντάξει. Τότε ήταν 22 εβδομάδων έγκυος. Σοκαρίστηκε, όταν ο γιατρός της ανακοίνωσε το αποτέλεσμα. Είχε ένα τεράστιο ανεύρυσμα στον εγέφαλο και θα χρειαζόταν να νοσηλευτή σε κλινική.

«θυμάμαι να νιώθω έστω μία μικρή ανακούφιση, καθώς τουλάχιστον βρήκα την αιτία των πονοκεφάλων μου», τόνισε.

Οι πονοκέφαλοι μετά την άσκηση γίνονταν αφόρητοι

Το καλοκαίρι πριν από την εγκυμοσύνη της, ένιωθε πονοκεφάλους μετά τη γυμναστική. «Σκεφτόμουν, ότι έχω κουραστεί, έχω δύο παιδιά, δεν κοιμάμαι καλά. Δεν πίνω πολύ νερό. Το άφησα λίγο στην άκρη και συνέχισα να ζω έτσι», ανέφερα.

Αλλά, όταν έμεινε έγκυος, υπήρχαν μέρες που δεν μπορούσε καν να σηκωθεί από το κρεβάτι λόγω των έντονων πονοκεφαλων/ Είχε τηλεφωνήσει σε μία νοσηλεύτρια που της έδωσε χάπια για τις ημικρανίες, προκειμένου να απαλύνει τα συμπτώματα. Ωστόσο, στη συνέχεια ο γυναικολόγος της ανησύχησε, επειδή εκείνη του έλεγε, ότι ακόμη είχε αυτούς τους πονοκεφάλους.

«Οι πονοκέφαλοι επέμεναν. Ο γιατρός μου είπε, ότι δεν ακουγόταν σαν φυσιολογικός πονοκέφαλος της εγκυμοσύνης, που έχουν αρκετές γυναίκες στο δεύτερο τρίμηνο», τόνισε.

Η διάγνωση

Έτσι, της συνέστησε να δει νευρολόγο. Μετά από μαγνητική τομογραφία τον Ιανουάριο του 2021, η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της.

Ο ήχος του μηχανήματος επιδείνωση την κατάστασή της. Στη συνέχεια, ένα τηλεφώνημα της αποκάλυψε, ότι έχει ένα τεράστιο ανεύρυσμα, στο μέγεθος μπάλας του γκολφ. Οποιαδήποτε στιγμή θα μπορούσε να «σκάσει» και η χειρουργική επέμβαση ήταν μονόδρομος.

«Πίεζε το νευρικό μου σύστημα και για αυτό ένιωθα όλα αυτά τα συναισθήματα. Όταν είσαι έγκυος, το σώμα σου αλλάζει και τα όποια συμπτώματα είναι πιο έντονα», σημείωσε.

Ενώ ένιωσε ανακούφιση που έμαθε την αιτία των πονοκεφάλων, την ίδια στιγμή φοβήθηκε και λίγο. Όμως, έμεινε ψύχραιμη λόγο των παιδιών της.

«Έπρεπε να είμαι κοντά τους. Είχα ένα παιδί 4 κι ένα 2 ετών εκείνη τη στιγμή και δεν ήθελα να τα φοβίσω. Μάζεψα τα πράγματά μου και τους είπα ότι πάω ένα ταξίδι για λίγες μέρες. Δεν είχα βέβαια ιδέα πόσο θα έλειπα ή τι θα γινόταν με την εγκυμοσύνη μου», θυμάται.

Η επέμβαση και η αγωνία για το μωρό

Δύο ημέρες μετά τη διάγνωση, υποβλήθηκε στην επέμβαση.

«Αυτό το κομμάτι ήταν λίγο συναισθηματικά φορτισμένο. Το πρώτο πράγμα που μου έκαναν, όταν με ξύπνησαν, ήταν να τσεκάρουν τον χτύπο του μωρού. Μόλις η νοσοκόμα ήρθε να με δει τη ρώτησα αν ήμουν ακόμη έγκυος», τόνισε.

Όταν της είπαν, ότι το μωρό είναι καλά ηρέμησε. Ακόμη έχει πονοκεφάλους, αλλά όχι στην ίδια ένταση. Τον Απρίλιο του 2021 ήρθε στον κόσμο και το τρίτο της μωρό και πλέον η οικογένεια πλέει σε πελάγη ευτυχίας.

Διαβάστε επίσης:

Η Βαμβακού υποδέχεται τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου με εργαστήρια, μουσικές, τεχνολογία & ατελείωτο παιχνίδι

Επίδομα παιδιού 2022: Κλείνει προσωρινά το Α21 – Πότε θα πληρωθεί η 5η δόση

Τραγωδία στην Μάνδρα: Ομολόγησε ο 14χρονος αδερφός ότι σκότωσε τον 17χρονο – Πώς το όπλο εντοπίστηκε από εκπομπή