Νωχελικές οι κινήσεις του Facebook για τη διαγραφή εικόνων παιδικής πορνογραφίας

Σφοδρές επικρίσεις σχετικά με τον χειρισμό εικόνων παιδικής πορνογραφίας που «φιλοξενούνται» στην πλατφόρμα του έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα το Facebook.

Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC είχε αποστείλει στο Facebook δεκάδες εικόνες παιδικής πορνογραφίας που είχε ανακαλύψει στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο μόλις το 20% αυτών αφαιρέθηκαν. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του και μετά από έρευνα που διεξήγαγε, οι εικόνες αυτές περιλαμβάνονται σε ομάδες τις οποίες έχουν δημιουργήσει άνδρες που θέλουν να συζητούν για την ανταλλαγή φωτογραφιών που φαίνεται ότι διαθέτουν περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας. Όταν το BBC απέστειλε παραδείγματα εικόνων στο Facebook, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε στην αναφορά των δημοσιογράφων που εμπλέκονταν στις αστυνομικές αρχές, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι «είναι ενάντια στη νομοθεσία οποιαδήποτε διανομή εικόνων εκμετάλλευσης παιδιών».

Στους όρους χρήσης που βρίσκονται στην αρχική σελίδα του Facebook υπάρχει ο κανόνας ότι διαγράφεται οποιοδήποτε άσεμνο υλικό, ενώ υπάρχει ειδικό εικονικό κουμπί αναφοράς.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy