Ο άντρας μου είναι εθισμένος στο Facebook και αυτό καταστρέφει τον γάμο μας

Μια αναγνώστρια μας έστειλε το παρακάτω κείμενο. Έγραψε κάτι που την ενοχλεί στον γάμο της και μας έδωσε την άδεια να το μοιραστούμε μαζί σας.

Έχει κάποιος ή κάποια από εσάς παρόμοια εμπειρία;

«Ορισμένες φορές, ή πιο σωστά αρκετές φορές, στη ζωή μου υπάρχει ένα κενό. Στο κρεβάτι μου, στο τραπέζι μου, στο αμάξι μου. Ένα κενό που κάποτε κάλυπτε ο σύζυγός μου, ο άνδρας που γνώρισα, αγάπησα και παντρεύτηκα.

Ξυπνάω και κοιμάμαι μόνη, επειδή εκείνος είναι… απασχολημένος! Με τι θα με ρωτήσετε;

Όχι, δεν είμαι καμιά αχάριστη να νευριάζω, επειδή ο άντρας μου δουλεύει πολλές ώρες για την οικογένειά του. Σε καμία περίπτωση! Νευριάζω, όμως, όταν μας παραμελεί, επειδή αφιερώνει τον χρόνο του στο Facebook, το Instagram, τα παιχνίδια στο διαδίκτυο, τα newsfeed των άλλων και τις χιλιάδες συνομιλίες που έχει ανοίξει με συναδέλφους, φίλους και συγγενείς.

Είμαστε παντρεμένοι τα τελευταία 16 χρόνια και έχουμε περάσει πάρα πολλά, από μετακομίσεις μέχρι ψυχολογικά προβλήματα. Και μέσα από αυτά η σχέση μας εξελίχθηκε και δυνάμωσε.

Αλλά εκείνες οι ημέρες… Δεν ξέρω αν μπορώ να τις “παλέψω” άλλο…

Ο άντρας μου έχει πρόβλημα. Πρόβλημα με το κινητό του. Δεν ασχολείται, απλώς, μαζί του. Έχει εθιστεί στην χρήση του! Μπορεί να σκέφτεστε ότι είμαι υπερβολική, αλλά όχι. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Ξυπνάει κάθε πρωί και δεν μας λέει καν καλημέρα. Προσπερνά την κόρη του και ασχολείται κατευθείαν με το κινητό του! Τα απογεύματα απλώς κοιτάζει μια οθόνη κουνώντας το δάχτυλό του πάνω κάτω αντί να μας μιλά και να παίζει με το παιδί του. Τις νύχτες με αγνοεί και παρακολουθεί για ώρες χιλιάδες βίντεο…

Ακόμα και στη δουλειά του δεν κάνει τίποτε άλλο! Μιλά συνέχεια στο κινητό, ακόμα και όταν οδηγεί! Δεν μιλά στους φίλους του, παρά διαβάζει τις ανανεώσεις στα προφίλ τους. Δεν κοιτάζει γύρω του, παρά χαζεύει φωτογραφίες στους “τοίχους” άλλων!

Η 4χρονη κόρη μας του ζητά να αφήσει το κινητό, αλλά εκείνος δεν ακούει. Το παιδί του ζητά την προσοχή του και εκείνος την αγνοεί…

Ο ίδιος δεν το βλέπει σαν πρόβλημα. Μάλιστα, ενοχλείται όταν του επισημαίνουμε! Μας θεωρεί υπερβολικούς. Αλλά η εξάρτησή του προκαλεί εντάσεις στη σχέση μας, διαφωνίες και τσακωμούς.

Το χειρότερο όλων, όμως, είναι το αίσθημα της αδιαφορίας… Πονάει πολύ περισσότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε!

Νιώθω σαν να έχει σχέση με το τηλέφωνό του. Με απατά με το τηλέφωνό του!

Γιατί; Γιατί με αγνοεί; Γιατί αδιαφορεί για το παιδί μας;

Ξέρω πως, πλέον, τα κινητά είναι μικροί, φορητοί υπολογιστές, αλλά πώς μπορεί να μη δίνει σημασία στην κόρη του;

Κάπου διάβασα, ότι αυτή είναι μία από τις συνέπειες της χρήσης των social media. Οι άνθρωποι, λέει, νομίζουν, ότι χάνουν κάτι σημαντικό και το μυαλό τους μένει μόνο στο να κοιτάξουν το feed τους.

Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τα πράγματα. Να χάσει τι; Η ζωή του είναι έξω από το κινητό! Η κόρη του δεν έχει social media, δεν έχει καν ψεύτικο τηλέφωνο!

Φτάνω σε σημείο να φωνάζω, να κλαίω, ακόμα και να ουρλιάζω από νεύρα. Είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί του και νομίζω δεν αντέχω άλλο.

Σκέφτομαι, όμως, ότι έχουμε περάσει πάρα πολλά και δεν θα αφήσω ένα τηλέφωνο να χαλάσει όσα χτίσαμε. Θα αντισταθώ στο κινητό και στο τέλος θα “σώσω” την πραγματική μας ιστορία και όχι εκείνη του Instagram. Την δική μας ζωή, τη δική μας αγάπη και όχι εκείνη την πλαστική και ψεύτικη.

Πείτε μου τουλάχιστον πως υπάρχει και κάποιος άλλος εκεί έξω με παρόμοιο πρόβλημα για να μπορέσω να πάρω δύναμη…»