Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Ο γιος μου είναι 28 μηνών και ακόμα θηλάζει. Ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να διακόψω τον θηλασμό;"

"Ο γιος μου είναι 28 μηνών και ακόμα θηλάζει. Ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να διακόψω τον θηλασμό;"

"Θηλάζω ακόμη τον 28 μηνών υιό μου. Εργάζομαι και μου είναι πολύ δύσκολο να το συνεχίσω. Ίσως να είναι και κακό πλέον για το παιδί. Δεν ξέρω ποιός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να διακόψω και για την ψυχολογία του παιδιού. Πώς να το κάνω;"

Απαντά ο παιδίατρος κος. Ηλίας Χαραμαράς

Αν μπορείτε να θηλάσετε , να θηλάσετε! Το "ασφαλές" χρονικό διάστημα θηλασμού είναι περίπου για 24 μήνες. Από εκεί και πέρα δεν έχει την κομβική σημασία για την οργανική και ψυχοκινητική εξέλιξη του παιδιού όσο τους πρώτους μήνες, αφού τρώει πια σχεδόν τα πάντα. Όμως ποτέ δεν θα αποθάρρυνα μια μαμά να σταματήσει να θηλάζει. Ωστόσο μετά τα 3 χρόνια ίσως να υπάρχουν και θέματα προσκόλλησης και άγχους από την μεριά του παιδιού όταν έρθει η ώρα του παιδικού σταθμού και του σχολειου. Οπότε ... κάνατε μια φανταστική δουλεία επί σχεδόν 2 χρόνια, και αν θελήσατε να την διακόψετε, δεν έχει καμιά αρνητική επίπτωση στο παιδί σας! Η διακοπή, φυσικά, πρέπει να γίνει σταδιακά και με πρόγραμμα.

Ηλίας Χαραμαράς
Παιδίατρος

Χρηστομάνου 62, Σεπόλια, Αθήνα

ilias_charamaras@hotmail.com

Site: www.iliascharamaraspediatrician.eu

Facebook page Ηλίας Γ. Χαραμαράς Παιδιατρικό Ιατρείο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter