«Ο μηχανικός του μέλλοντος!»: Eκπαιδευτικό βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 6 -12 ετών (2 & 3/12/2023)

Ο μηχανικός του μέλλοντος!

Μεταφερόμαστε στην αρχαία Ελλάδα, στην πόλη της Αλεξάνδρειας τον 3ο αι. π.Χ.!

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν για κάποιο λόγο αναστατωθεί. Μπροστά από το περίφημο Μουσείο ένα μυστηριώδες όχημα φαίνεται να έχει προσγειωθεί στη γη προερχόμενο από το μέλλον!

Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την κίνησή του παρά μόνο αυτός που το έφτιαξε! Που βρίσκεται όμως εκείνος; Βυθισμένος στα βιβλία του, ο Ήρωνας ξέχασε να ενημερώσει το πλήθος για τη νέα του ανακάλυψη, που έχει προκαλέσει το θαυμασμό αλλά και την απορία όλων. Ο σπουδαίος μηχανικός του παρελθόντος χρειάζεται τη βοήθειά σου για να το ελέγξει!

Μάθε τα μυστικά της αυτοκίνησης με βοηθούς σου τον Αρχιμήδη και τον Κτησίβιο. Κοντά τους θα ανακαλύψεις τις τεχνολογίες ελέγχου ενός αυτοκινήτου καθώς και τις τεχνολογίες με τις οποίες το δικό σου αυτοκίνητο θα μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία τώρα και στο μέλλον! Αλήθεια, πως μπορεί να μοιάζει αυτό;

Το δικό σου αυτοκίνητο είναι μοναδικό, κι όμως συνδέεται άμεσα με την αρχαία ελληνική τεχνολογία! Συγκεντρώνοντας γνώσεις, υλικά και φαντασία θα γίνουμε εμείς οι ίδιοι οι μηχανικοί του μέλλοντος αντλώντας έμπνευση από ένα ένδοξο παρελθόν.

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις για τα εργαστήρια:

▪ Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά 6 – 12 ετών.

▪ Διάρκεια: 60’

▪ Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ (παιδί).

▪ Ώρα προσέλευσης: 15’ πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού εργαστηρίου.

▪ Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 15 άτομα.

▪ Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 411 0044 έως και μια ημέρα πριν.

▪ Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο «Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι, 10671, Αθήνα.

▪ Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.