Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα είναι γονείς 3 παιδιών – Γνωρίστε τα 21χρονα δίδυμα και τον 11χρονο γιο

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή είναι από τη Χίο και όπως είχαν αποκαλύψει σε συνέντευξή τους το 2019 στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ» γνωρίζονταν πριν συνάξουν σχέση.

Οι δύο τους έχουν τρία παιδιά, τα δίδυμα αγόρια ηλικίας 21 ετών, τον Δημήτρη και τον Κωνσταντίνο τους οποίους υιοθέτησαν και τον 11χρονο Νώε.

«Γνωριζόμασταν από παλιότερα, πριν παντρευτούμε. Οι γειτονιές στη Χίο είναι κοντά, είναι μικρές οι κοινωνίες. Όλα παιδιά, παίζαμε. Δεν μέναμε κοντά αλλά είχαμε μία επαφή με τη γειτονιά που έμενε ο πατέρας Αντώνιος. Πρώτα παντρευτήκαμε, μετά έγινε κληρικός» είχε πει τότε η πρεσβυτέρα.

«Είχα καταλάβει από τότε ότι είχε πολύ μεράκι και πολύ ζήλο. Δεν ήταν από τους ιερείς “εντάξει να γίνω ιερέας για να βολευτώ”. Ήταν ωραίος τύπος από μικρός» είχε αναφέρει η Σταματία Γεωργαντή.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν όταν ο πατέρας Αντώνιος ολοκλήρωσε τις σπουδές του τόσο στην Παιδαγωγική, όσο και στην Ιερατική Σχολή. «Μετά παντρευτήκαμε, μετά έγινα κληρικός» είχε δηλώσει ο πατέρας Αντώνιος.

Αυτά είναι τα δίδυμα αγόρια που υιοθέτησε από το Κονγκό

Τα δίδυμα αγόρια από το Κονγκό που ονομάζονται Κωνσταντίνος και Δημήτριος φέρουν το επώνυμο του ιερέα, Παπανικολάου. Με μια ματιά στους λογαριασμούς που διαθέτουν τα δυο 21χρονα σήμερα αγόρια στα social media θα διαπιστώσει κανείς πως είναι δυο παιδιά με έντονη κοινωνική ζωή, διατηρούν αρκετούς φίλους από τις δομές της “Κιβωτού του Κόσμου”, μεταξύ των οποίων και διευθυντικά στελέχη, ενώ στις πληροφορίες τους αναγράφουν ότι έχουν αποφοιτήσει από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο των Αθηνών.

Αυτό είναι κάτι που προκαλεί εντύπωση, καθώς σύμφωνα με ισχυρισμούς πρώην φιλοξενουμένων, κάποια παιδιά που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου, μετακινούνταν από δομή σε δομή με αποτέλεσμα να κάνουν μεγάλο αριθμό απουσιών και έτσι να μην ολοκληρώνουν το σχολείο, όπως θα έπρεπε.

Δες παρακάτω φωτογραφίες από τους λογαριασμούς του Δημήτρη και του Κωνσταντίνου Παπανικολάου στα social media.

Η χρονιά που ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα υιοθέτησαν τα δυο αγόρια παραμένει άγνωστη ακόμα. Ωστόσο, σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2015 ο ιερέας σε τοπικό σταθμό των Ιωαννίνων, είχε δηλώσει πως έχει ένα παιδί, κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα η υιοθεσία τους να έγινε όταν τα δυο αγόρια ήταν ήδη 14-15 ετών.

Σύμφωνα με την ξαδέλφη των διδύμων όπως αναφέρει το Τlife, τα δύο αγόρια που γεννήθηκαν στο Βελγικό Κονγκό, ήρθαν στην Ελλάδα σε ηλικία περίπου δέκα ετών και υιοθετήθηκαν λίγο πριν την ενηλικίωσή τους από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα.

Στο Βελγικό Κονγκό, οι πολίτες μιλούν γαλλικά, και γι’ αυτό τον λόγο επειδή τα παιδιά δεν ήξεραν ελληνικά, πήγαν στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο που τα μαθήματα διδάσκονται στα γαλλικά. Ήταν ο μοναδικός τρόπος για να ολοκληρώσουν το σχολείο.

To Tlive και η Ειρήνη Πεϊβάνη επικοινώνησε με την πρώτη ξαδέρφη των παιδιών που υιοθέτησε ο πατέρας Αντώνιος. Όπως σημειώνει, τα δυο παιδιά, που είναι σήμερα 21 ετών, ήρθαν στην Ελλάδα σε ηλικία περίπου δέκα ετών και υιοθετήθηκαν λίγο πριν την ενηλικίωσή τους.

Έμειναν ορφανά αυτά τα παιδιά…

-Ακριβώς.

Σε τι ηλικία, ήταν μικρά;

-Ναι. Είναι ελληνικής καταγωγής τα παιδιά. Η μητέρα τους ήθελε να έρθουν στη πατρίδα του μπαμπά τους.

Οπότε πήγαν στη δομή και τα δύο και αποφάσισε να τα υιοθετήσει ο πατέρας Αντώνιος;

-Ακριβώς, ακριβώς.

Όπως λέει η πρώτη τους ξαδέρφη αυτό συνέβη γιατί όταν τα παιδιά ήρθαν στην Ελλάδα δεν γνώριζαν καθόλου την ελληνική γλώσσα. «Αυτά επειδή ήρθαν από το Βελγικό Κονγκό, λόγω της γλώσσας πήγαν εκεί. Σε ελληνικό σχολείο δεν μπορούσαν να πάνε από τη στιγμή που δεν γνώριζαν τη γλώσσα. Μέχρι να μάθουν λοιπόν τη γλώσσα πήγαν σε σχολείο που ήταν η μητρική τους γλώσσα

Η ξαδέλφη πρόσθεσε στο T-live:

«Φαντάσου πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά να ακούν όλες αυτές τις κατηγορίες για τον πατέρα Αντώνιο. Είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και γενικώς όλα αυτά που ακούγονται γιατί δεν έχουν βιώσει τέτοια πράγματα, το να ακούν όλη αυτή την ιστορία για τον πατέρα τους. Έγινε προσπάθεια μεγάλη από τη Κιβωτό έτσι; Όλα οφείλονται στη Κιβωτό. Αν αυτά τα παιδιά έχουν αυτή την εικόνα, την καλή, μια καλή σταδιοδρομία έχει να κάνει καθαρά με τον πατέρα Αντώνιο και τη Κιβωτό»

Και κατέληξε: «Δηλαδή, δεν μπορεί στα 500 παιδιά να πάνε δέκα περιπτώσεις και να χαντακώσουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει δώσει πολύ μεγάλο κομμάτι κοινωνικού έργου στα υπόλοιπα 480»

Πηγή φωτογραφιών: Facebook/Ιnstagram

Διαβάστε επίσης:

Κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις για το ντοκιμαντέρ “Young Plato” στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (07/12)

Αγωνία στην Κρήτη: Νεογνό νόσει σοβαρά με κορωνοϊό – Παλεύει για να κρατηθεί στη ζωή

Η ιστορία της Ιωάννας: “Γέννησα τρίδυμα από δότρια ωαρίου και δότη σπέρματος…” (video)