Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την νέα υπόθεση μαστροπείας με θύμα μια 14χρονη που ζούσε σε Δομή Ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη.
«Ο Ταχίρ με πλησίασε, με βίαζαν για 100 ευρώ»
Τo όνομα «Ταχίρ» φέρεται να κατονόμασε στην κατάθεση της η 14χρονη,ως τον άνθρωπο που την προσέγγισε προκειμένου να την εκδίδει έναντι του ποσού των 100 ευρώ.
Συνελήφθησαν επίσης και δύο Έλληνες 24 και 25 ετών που βρέθηκαν στο ίδιο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο. Παράλληλα, είναι θέμα χρόνου η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου με το όνομα «Ρουσλάν» που φέρεται να βίασε την ανήλικη, το βράδυ της περασμένης Κυριακής 19 Μαρτίου, σε ξενοδοχείο του Μεταξουργείου, με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους να βιντεοσκοπούν.
«Με τη θέλησή της τα έκανε» υποστηρίζουν οι συλληφθέντες για την υπόθεση μαστροπείας 14χρονης
Οι τρεις συλληφθέντες θα βρεθούν ενώπιον της 31ης ανακρίτριας στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 24/3. Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία κατά περίπτωση ενώ αναζητείται τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο, από τη Γεωργία, που φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά το 14χρονο παιδί.
Όπως έγινε γνωστό οι δύο από τους συλληφθέντες παραδέχτηκαν στους αστυνομικούς ότι είχαν συναντήσει σε ξενοδοχείο την ανήλικη αλλά αρνήθηκαν ότι την κακοποίησαν σεξουαλικά.
Ομολόγησαν ωστόσο ότι παρακολουθούσαν τα όσα φρικτά συνέβαιναν και τραβούσαν βίντεο με το κινητό τους.
Κύκλωμα που παρασύρει παιδιά πίσω από την μαστροπεία της 14χρονης;
Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα κινητά τηλέφωνα του 29χρονου «Ταχίρ», με αιγυπτιακή καταγωγή, που φέρεται να την εξέδιδε και των άλλων δύο συλληφθέντων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα ανήλικα θύματα.
Βασικό σημείο έρευνας, είναι και το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης, το οποίο έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανιχνευτούν οι επαφές αλλά και τα μηνύματα που έχουν καταγραφεί.
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να μάθουν τι ακριβώς συνέβαινε με τα ραντεβού στο ξενοδοχείο του Μεταξουργείου, αλλά και ποια ήταν η σχέση της 14χρονης με τους συλληφθέντες.
Δεν αποκλείεται εξάλλου, το ενδεχόμενο οι μαστροποί να «ψάρευαν» ευάλωτα, ανήλικα κορίτσια και από άλλες δομές της Αττικής.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ , Κωνσταντίνα Δημογλίδου, οι συλληφθέντες φαίνεται να ανήκουν σε κύκλωμα που παρασύρει παιδιά. Η ίδια μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε έκκληση στα κορίτσια να είναι πολύ προσεκτικά.
Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, το παιδί είχε παραβιάσει κάποιους από τους όρους της δομής, καθώς έφευγε το βράδυ και γύρναγε το πρωί.
«Αυτή που μας βοήθησε να αναλάβουμε δράση ήταν μια κοινωνική λειτουργός», τόνισε στην συνέχεια και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «η καταγγελία ότι άνθρωποι περίμεναν το παιδί έξω από την δομή δεν είχε φτάσει στην Αστυνομία».
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η 14χρονη είναι σε ασφαλές περιβάλλον
Στη νέα υπόθεση φρίκης και μαστροπείας αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Η κυρία Μιχαηλίδου έκανε λόγο για «άλλη μια ασύλληπτη περίπτωση» και σημείωσε πως το κορίτσι πλέον βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον. «Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι το κορίτσι είναι ασφαλές τώρα και έδωσε κατάθεση και έχει μεταβεί σε νοσοκομείο για εξετάσεις. Το κορίτσι είναι ασφαλές», είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι μία δομή πολύ δύσκολη»
Επίσης η Δόμνα Μιχαηλίδου έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη δομή, καθώς φιλοξενούνται έφηβα κορίτσια που έχουν βιώσει την κακοποίηση από το οικογενειακό περιβάλλον και παρά τις προσπάθειες των ειδικών, οι περιπτώσεις όπου τα κορίτσια φεύγουν είναι πολλές.
«Απαντήσεις για την υπόθεση περιμένουμε κι εμείς από την αστυνομία και την εισαγγελία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ενημερώθηκαν για τη φυγή της 14χρονης από την ειδικό παιδικής προστασίας μέσα από το Ίδρυμα και κατάφεραν να εξαρθρώσουν αυτό το κύκλωμα», είπε αρχικά η υφυπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Είναι μια δομή που φιλοξενεί έφηβα κορίτσια, μία δομή πολύ δύσκολη, που όλα της τα κορίτσια ζούσαν σε κακοποιητικό περιβάλλον και έχουν δεχθεί κακοποιήσεις από την οικογένειά τους και που προσπαθεί παρά πολύ με τους κοινοτικούς λειτουργούς, τους ψυχολόγους και τον παιδοψυχίατρο για να υποστηρίξει τα παιδιά αυτά», προσέθεσε.
«Είναι άλλη μία πολύ σκληρή υπόθεση που μας θυμίζει την ανάγκη της αποϊδρυματοποίησης, η δομή αυτή είναι πιο καλοστελεχωμένη από ποτέ, με το καλύτερο κτιριολογικό από ποτέ, έχει υπεύθυνο παιδικής προστασίας και παρ’ όλ’ αυτά αυτή η περίπτωση δεν κατάφερε να αποτραπεί», εξήγησε.
«Η συγκεκριμένη δομή, πολύ συχνά αντιμετωπίζει εξαφανίσεις, κάθε φορά ενημερώνει την αστυνομία και την εισαγγελία και πράττονται τα δέοντα. Είναι μία δομή με πολύ δύσκολες περιπτώσεις, που μπορεί να μην φτάνει ένας μήνας, δύο μήνες, μπορεί να χρειάζονται και χρόνια, ώστε να βοηθήσει τα κορίτσια να σταθούν στα πόδια τους. Δεν υπάρχει μαγική λύση. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Είναι κορίτσια που έχουν περάσει πάρα πολύ δύσκολα, προσπαθεί να τα στηρίξει τα παιδιά αλλά δεν είναι το πρώτο κορίτσι που φεύγει από τη δομή», είπε ακόμα η κυρία Μιχαηλίδου.