Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλουν προχειρότητα στην ηλεκτρονική πύλη My School του Υπ. Παιδείας

Για προχειρότητα και ερασιτεχνισμό στο σύστημα My School κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί, την ηλεκτρονική πύλη του Υπουργείου Παιδείας που έχει στόχο την καθολική λειτουργική ενοποίηση των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων υποστήριξης της καθημερινής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Το My School εγκαταστάθηκε στο Υπουργείο Παιδείας πριν από τις 28 Μαρτίου 2013, ημέρα που στάλθηκε η εγκύκλιος για τη γνωστοποίηση της λειτουργίας του και την έναρξη της πιλοτικής εφαρμογής του από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Α/μιας & Β/μιας Εκπαίδευσης, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια, προκειμένου να εντοπιστούν και επιλυθούν τα προβλήματα.

Όμως, υπάρχουν εκτεθειμένα στο διαδίκτυο στοιχεία νηπίων, αλλά και μαθητών που ολοκληρώνουν το Δημοτικό για να πάνε στην Α΄ Γυμνασίου, καταδεικνύοντας ότι το σύστημα λειτουργεί ερασιτεχνικά, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει συναίνεση από τους γονείς για να δοθούν τα στοιχεία και ο κάθε διευθυντής να μπορεί να δει μόνο τα στοιχεία των μαθητών του δικού του σχολείου.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικίνης καταγγέλει στο protothema.gr ότι το σύστημα έχει πολλά προβλήματα και από την αρχή της λειτουργίας του, η Διδασκαλική Ομοσπονδία εξέφρασε πολλές επιφυλάξεις. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κατέθεσε πριν από τρία χρόνια προσφυγή στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος «My School» του Υπουργείου Παιδείας.