Οι τουαλέτες αυτού του δημόσιου σχολείου στον Πειραιά “πλημμύρισαν” από χρώμα χάρη στους γονείς!

Οι τουαλέτες αυτού του δημόσιου σχολείου στον Πειραιά "πλημμύρισαν" από χρώμα χάρη στους γονείς!

Μέσα από την στήλη μας “Tα νέα των σχολείων“ αναδεικνύουμε καθημερινά τις καλές δράσεις σχολείων, πρακτικές που πάνε ένα βήμα μπροστά τον χώρο της εκπαίδευσης και καινοτόμες πρωτοβουλίες που αξίζει να υιοθετηθούν από τα σχολεία.

Πριν λίγο καιρό σας παρουσιάσαμε τις εντυπωσιακές πολύχρωμες τουαλέτες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου  που ανακαινίστηκαν πλήρως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Ξεχάστε τις κλασικές λευκές παραμελημένες τουαλέτες που ως επί το πλείστον συναντάμε κακά τα ψέματα στα περισσότερα δημόσια σχολεία. Αγοράστηκαν καθρέφτες και είδη υγιεινής και πλέον οι τουαλέτες του σχολείου είναι σε φούξια και μπλε αποχρώσεις που δεν περνούν απαρατήρητες από όσους τις βλέπουν.

Οι κοριτσίστικες τουαλέτες του 20ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά μας έκλεψαν την καρδιά

Οι τουαλέτες αυτού του δημόσιου σχολείου στον Πειραιά "πλημμύρισαν" από χρώμα χάρη στους γονείς!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τις μαθήτριες του 20ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καθώς οι κοριτσίστικες τουαλέτες μεταμορφώθηκαν και απέκτησαν χρώμα χάρη στην πρωτοβουλία ανακαίνισης που ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι μέχρι πρότινος άχρωμοι και αδιάφοροι χώροι στις τουαλέτες έδωσαν τη θέση τους σε πλακάκια σε κίτρινες, γαλάζιες, κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις που δίνουν άλλη αισθητική και δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων “Με το πρώτο κουδούνι θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι τουαλέτες των κοριτσιών είναι σχεδόν έτοιμες! Ευχαριστούμε πολύ τις οικογένειες που βοήθησαν στην ανακαίνιση… Χωρίς αυτές δεν θα τα καταφέρναμε. Ευχαριστούμε πολύ και το σχολείο μας γιατί μας παραχωρήθηκαν χρήματα και από το σχολικό ταμείο. Δεν καταφέραμε να ανακαινίσουμε των αγοριών, καθώς τα έξοδα δεν μπορούσαν να καλυφθούν.

Μπράβο στους γονείς για το αξιόλογο αποτέλεσμα και το δώρο προς τη μαθητική κοινότητα. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες προχώρησαν σε αυτό το  -πολύ σημαντικό- εγχείρημα το οποίο όχι μόνο καλυτερεύει τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης των παιδιών αλλά επίσης βελτιώνει κατά πολύ τις συνθήκες υγιεινής των τουαλετών.

Το μεράκι και η επιμέλεια που έβαλαν όσοι συμμετείχαν στην ανακαίνιση του σχολείου είναι εμφανή και δεν μπορούμε παρά να τους συγχαρούμε για όσα κατάφεραν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Αδερφός 15χρονου Ηλία: “Θέλω να μάθω από τι έφυγε. Αν φταίει κάτι να σωθούν τα υπόλοιπα παιδιά»

Παιδίατρος: Αυτό είναι το νο1 που πρέπει να ξέρετε για το πουλάκι του γιου σας

Έκκληση: Γιαγιά μεγαλώνει μόνη το 6χρονο εγγονάκι της και χρειάζεται τη βοήθειά μας