Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με μια πράσινη σαλάτα.
Mια ομελέτα φούρνου που θα θυμίζει πίτσα σίγουρα θα φαγωθεί με μπόλικη όρεξη από τα μικρά σας!
Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με μια πράσινη σαλάτα κι αν περισσέψει κάποιο κομμάτι της, μπορεί άνετα, να γίνει πρώτη ύλη για το σάντουιτς που θα πάρουν τα παιδιά στο σχολείο ως κολατσιό.
Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή είτε για το μεσημεριανό είτε για το βραδινό της οικογένειας.
Υλικά
8 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο λουκάνικο γαλοπούλας/κοτόπουλου, κομμένο σε ροδέλες
8 φέτες μπέικον
2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κομμάτια
250γρ. ένταμ κομμένο σε μπαστουνάκια
200ml. κρέμα γάλακτος
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε λίγο ακόμη.Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τα αφήνετε 2-3λεπτά, γυρίζοντάς τα συνεχώς.
Βουτυρώνετε μια φόρμα και στρώνετε στον πάτο τα λουκάνικα, από πάνω τις πιπεριές και από πάνω τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το ένταμ. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το μείγμα στη φόρμα.
Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και την αφήνετε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήνετε την ομελέτα για 10 λεπτά να κρυώσει και τοποθετείτε τη φόρμα σε μια πιατέλα, ξεφορμάροντας προσεκτικά.
Διαβάστε επίσης:
5 εύκολα και πεντανόστιμα κέικ, αλμυρά και γλυκά, για το κολατσιό στο σχολείο