Ομελέτα με φασολάκια και αρακά

Ομελέτα με φασολάκια και αρακά

Η ομελέτα είναι ένα φαγητό που γίνεται στο άψε σβήσε και μπορεί να συνδυαστεί με πολλά υλικά. Εμείς έχουμε σκεφθεί αυτό και το πιάτο και ως μια καλή αφορμή για να πείσουμε τα παιδιά να φάνε τα λαχανικά που δεν πολυσυμπαθούν. Μια από τις ομελέτες λαχανικών που τα πιτσιρίκια μας αγάπησαν είναι αυτή με φασολάκια και αρακά.

Και τώρα θα σας αποκαλύψουμε το μυστικό για να φτιάχνετε πάντοτε αφράτες και πεντανόστιμες ομελέτες! Να θυμάστε τα εξής: να χρησιμοποιείται αγνά υλικά, να επιλέγετε πάντα το σωστό μέγεθος τηγανιού, να δίνετε προσοχή στο γύρισμα και –κυρίως- την ακρίβεια στον χρόνο.

Υλικά:

8 αβγά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γάλα
1 φλ. φασολάκια
1 φλ. αρακά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ή μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα ένα – ένα τα αβγά, χτυπώντας τα με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τον βρασμένο αρακά και τα φασολάκια. Συνεχίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το δυόσμο ή τον μαϊντανό.Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε όλα τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι.Ψήνουμε την ομελέτα από τη μια μεριά για 7’ – 8’ και με κλειστό το καπάκι γυρίζουμε την ομελέτα και από την άλλη μεριά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 7’ – 8’. Επαναλαμβάνουμε το γύρισμα μέχρι να βεβαιωθούμε ότι η ομελέτα είναι καλά ψημένη στο εσωτερικό της.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολες συνταγές για δροσερό παγωτό με ώριμες μπανάνες

Κέικ μπανάνα με σάλτσα σοκολάτας

Κέικ με σοκολάτα και κανέλα