Παγωτό καρπούζι με καρύδα

Τα παγωτά είναι η καλοκαιρινή μας αδυναμία και κάθε φορά ψάχνουμε νέους τρόπους και νέες γεύσεις για να τα απολαύσουμε οικογενειακώς. Σκεφθήκαμε λοιπόν να συνδυάσουμε την δροσερή γεύση και τη γλυκάδα του καρπουζιού με την εξωτική αύρα της καρύδας. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμείς προσφάτως εντάξαμε την καρύδα στο διατροφολόγιο μας. Το καλό με την καρύδα είναι ότι έχει μηδενική χοληστερίνη και ελάχιστο νάτριο. Το κακό είναι ότι περιέχει αρκετά λιπαρά και όλα κορεσμένα. Είναι από τα ελάχιστα φυτικά προϊόντα που περιέχουν κορεσμένα λιπαρά. Από την άλλη μεριά, περιέχει πολλές φυτικές ίνες, άρα είναι χορταστική, σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Β καθώς και ανόργανα άλατα: σημαντικές ποσότητες μαγγανίου και καλίου και μικρές ποσότητες σιδήρου, ψευδαργύρου, ασβεστίου.

Υλικά:

1 συσκευασία γάλα καρύδας
⅛ κ.τ.γ βανίλια σκόνη ή φρέσκια καρύδα
1½ κούπες καρπούζι κομμένο σε κύβους


Εκτέλεση:

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή μούλτι.Βάλτε το υγρό σας μείγμα σε ένα μπολ ή τάπερ ή ταψάκι και αφήστε το να παγώσει καλά στην κατάψυξη.Έπειτα βγάλτε το από την ψύξη, σπάστε το σε κομμάτια και χτυπήστε το ξανά στο μπλέντερ.Έπειτα βάλτε το ξανά σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.