Πανικός στα Ιωάννινα: Μαθητής έπεσε από ύψος 6 μέτρων – Νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Αγωνία στην Ελευσίνα για ανήλικο που έπεσε σε φωταγωγό

Πανικός και αναστάτωση προκλήθηκε στα Ιωάννινα όταν 15χρονος μαθητής έπεσε από ύψος 6 μέτρων όταν υποχώρησε περίφραξη του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας.

Μαθητής έπεσε από ύψος 6 μέτρων 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ ο 15χρονος ενώ βρισκόταν στην αυλή του σχολείου, υποχώρησε περίφραξη με πλέγμα, με αποτέλεσμα ο μαθητής να βρεθεί στο κενό, χωρίς όμως να τραυματιστεί σοβαρά. Άμεσα διακομίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα, ωστόσο παραμένει για νοσηλεία για προοληπτικούς λόγους.

Η απάντηση του Δήμου Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών από την στιγμή που πληροφορήθηκε το ατύχημα που έγινε στο Πρότυπο Γυμνάσιο κινητοποιήθηκε άμεσα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος επικοινώνησαν με την Διεύθυνση του σχολείου από την οποία δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση για το συμβάν και στη συνέχεια με τους γονείς του μαθητή που νοσηλευόταν.

Σήμερα από νωρίς το πρωί, συνεργεία από το εργοτάξιο του Δήμου, προχωρούν στην αποκατάσταση της περίφραξης στον αύλειο χώρο του σχολείου ενώ θα εξετάσουν τις δυνατότητες για καλύτερη και ασφαλέστερη λύση. Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου με δήλωσή του εκφράζει τη λύπη του για το ατύχημα και την συμπαράστασή του στην οικογένεια του μαθητή στον οποίο εύχεται περαστικά.

«Οι σχολικές μονάδες, οι χώροι όπου καθημερινά βρίσκονται τα παιδιά μας, πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για όλους μας. Και για τον Δήμο αλλά και για την ίδια την κοινωνία. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν παρεμβάσεις σε πολλές σχολικές μονάδες. Παράλληλα ο Δήμος κλήθηκε να καταβάλει μεγάλα ποσά για την αποκατάσταση εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν σε ορισμένα συγκροτήματα, χρήματα που δεν περισσεύουν. Δεν προσπαθώ να βρω δικαιολογίες και στο βαθμό που αφορά τον Δήμο αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το ατύχημα που έγινε. Οφείλω όμως να επισημάνω την ανάγκη σεβασμού από όλους στους σχολικούς χώρους όπως και στους δημόσιους χώρους» σημειώνει στη δήλωσή του.

Τι ζητά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μετά το ατύχημα του 15χρονου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS

Για ακόμη μια σχολική χρονιά τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων αποτελούν βραχνά για την ανεμπόδιστη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθώς ανά την Ελλάδα πολλά κτίρια εκπέμπουν SOS και αποτελούν κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης:

Καμπανάκι από τον ΕΦΕΤ για πασίγνωστα τρόφιμα – Οι άγνωστοι κίνδυνοι για την υγεία μικρών και μεγάλων

Αλλαγές στην ημερομηνία λήξης των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια – Τι πρέπει να ξέρουν οι μαθητές

Ο μεγαλύτερος εν ζωή μίμος επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς με το φημισμένο «Slava’s Snow Show» (5-9/4)