Πανικός στη Χαλκιδική: 6χρονη παρασύρθηκε με το στρώμα της από θαλάσσιο ρεύμα

Πανικός στη Χαλκιδική: 6χρονη παρασύρθηκε με το στρώμα της από θαλάσσιο ρεύμα

Ώρες αγωνίας για 6χρονη που είχε πάει χθες για μπανιο με την οικογένειά της στην παραλία της Καλλικράτειας Χαλκιδικής. Ενόσω η 6χρονη έπαιζε στη θάλασσα με το φουσκωτό της στρώμα στα ανοιχτά παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα.

Η επίχειρηση διάσωσης

Άμεσα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών, ενώ ενεργοποιήθηκε το πλωτό περιπολικό σκάφος και παράλληλα, ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θαλάσσιων μέσων αναψυχής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και στο σημείο έσπευσαν το Τ/Χ σκάφος «PRINCESS NATALY» BS 2102, το σκάφος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΤΝΜ 236 και το θαλάσσιο μοτοποδήλατο «AQUAHOLIC IV» Τ.Θ. 875.

Από αναζητήσεις στη θαλάσσια περιοχή το θαλάσσιο μοτοποδήλατο «AQUAHOLIC IV» εντόπισε το φουσκωτό και παρέλαβε την 6χρονη καλά στην υγεία της. Το ανήλικο κορίτσι μεταφέρθηκε στο λιμένα Νέας Καλλικράτειας, εξετάσθηκε από ιδιωτικό οικογενειακό γιατρό και παραδόθηκε με ασφάλεια στους γονείς του.

Τι πρέπει να κάνετε αν βρεθείτε σε θαλάσσια ρεύματα

Όσο δεινοί κολυμβητές κι αν είμαστε, εάν βρεθούμε σε θαλάσσιο ρεύμα θα πρέπει να το ακολουθήσουμε, διαφορετικά εάν κολυμπήσουμε κόντρα σε αυτό, τότε γρήγορα θα εξαντληθούμε. Κολυμπάμε διαγώνια προς την ροή του ρεύματος και προς την έξοδό του ούτως ώστε να ξεφύγουμε και να επιστρέψουμε με ασφάλεια στη στεριά.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στην Αρκαδία: “Έφυγε” ο 4χρονος Στράτος

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: “Κόφτης” στα πανεπιστήμια ακόμη για άριστους – Ιστορίες μαθητών που αναδεικνύουν το φιάσκο

Έχετε σκεφτεί πως ο σημερινός έφηβος (μελλοντικός άνδρας) “διαπαιδαγωγείται” σεξουαλικά από τα πορνό sites;