Παράνομα και τα ιδιαίτερα μαθήματα εν μέσω κορονοϊού – Σύλληψη για τους παραβάτες

Το πρωί είχε γίνει γνωστή η σύλληψη ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στα Γιάννενα που αψήφισε την απαγόρευση κλεισίματος των φροντιστηρίων λόγω κορονοϊού και έκανε κανονικά μάθημα.

Πριν από λίγο έγιναν γνωστές και άλλες 4 συλλήψεις για τον ίδιο ακριβώς λόγο καθώς διαπιστώθηκε παραβίαση των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σε τέσσερις περιπτώσεις, μία στα Γιάννενα και τρεις στα Γρεβενά, έγιναν συλλήψεις για παράδοση μαθημάτων σε φροντιστήρια και μία ακόμη για κατ’ οίκον διδασκαλία σε περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας.

Παράνομα και τα ιδιαίτερα μαθήματα

Η σύλληψη για ιδιαίτερα μαθήματα σε σπίτι σε περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας είναι το καμπανάκι που πρέπει να ακούσουν γονείς και εκπαιδευτικοί καθώς δυστυχώς μια τέτοια πρακτική αυτό το διάστημα δεν βοηθά στην αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Με ποια κατηγορία συλλαμβάνονται οι παρανομούντες εκπαιδευτικοί

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο Infokids.gr ότι η Αστυνομία παρεμβαίνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις κατόπιν καταγγελίας και οι παρανομούντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 284 του Ποινικού Κώδικα για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται με φυλάκιση. Αν η παραβίαση αυτή είχε ως συνέπεια να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή.

Τηρείτε τις οδηγίες των ειδικών

Τηρείτε τις οδηγίες των ειδικών και χρησιμοποιείστε τις online πλατφόρμες αλλά και το εύρος των τεχνολογικών μέσων που είναι διαθέσιμα τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε μαθητές ώστε να γίνεται το μάθημα εξ αποστάσεως, απρόσκοπτα και με απόλυτα ασφάλεια για το κοινωνικό σύνολο.