Πέτσας: “Τα σχολεία έκλεισαν λόγω μετακινήσεων των γονιών των 650.000 μαθητών Δημοτικών και Νηπιαγωγείων”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε εκτενώς στην απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει για 2 εβδομάδες τη δια ζώσης λειτουργία των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα όπως εξήγησε “Είναι, απολύτως σαφές ότι η αναστολή δεν βασίστηκε στο επιδημιολογικό φορτίο των σχολικών μονάδων το οποίο εξακολουθεί να παραμένει χαμηλό.

Το πρόβλημα -όπως επισημαίνουν οι ειδικοί- δεν είναι  η μετάδοση στο σχολικό περιβάλλον, αλλά η έντονη κινητικότητα που προκαλείται από γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς και από  δασκάλους και διοικητικό προσωπικό. Σε αυτήν ακριβώς τη διαπίστωση βασίστηκε και σχετική εισήγηση της Επιτροπής των επιδημιολογών.

Είναι περισσότερα από 650.000 παιδιά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και γίνονται αντίστοιχες μετακινήσεις των συνοδών τους. Αιτία λοιπόν της απόφασης είναι η κινητικότητα μέρους του πληθυσμού και στόχος ο περιορισμός της.