Πίστευε ότι ο γιος της είχε απλά δαγκώσει τη γλώσσα του – Η πραγματικότητα, ομως, ήταν… τραγική

Πίστευε ότι ο γιος της είχε απλά δαγκώσει τη γλώσσα του - Η πραγματικότητα, ομως, ήταν... τραγική

Όταν το τρίχρονο αγοράκι της άρχισε μιλά ακατάληπτα, η μητέρα του πίστεψε ότι απλά δάγκωσε τη γλώσσα του. Όμως, 24 ώρες αργότερα, το μικροσκοπικό σώμα του παιδιού άρχισε να παραλύει.

«Κάθε νύχτα για ένα μήνα οι γιατροί μου έλεγαν να τον αποχαιρετήσω, καθώς δεν ήταν σίγουροι, αν θα ξυπνούσε το άλλο πρωί», λέει η μαμά στο 7Life.

Η μονογονέας μητέρα διδύμων, του Λιούις και του Κόαν, ανέφερε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ την στιγμή που ο μικρός Λιούις σχεδόν πέθανε.

«Ήταν μία Κυριακή μεσημέρι, τρώγαμε και ο Λιούις άρχισε να ψελλίζει κάποιες λέξεις ακατάληπτα. Απλώς νόμισα, ότι δάγκωσε τη γλώσσα του. Το επόμενο βράδυ, όμως, άρχισε τους εμετούς», εξηγεί η μητέρα.

Η τραγική διάγνωση

Σύντομα άρχισε να πέφτει σε λήθαργο, ενώ η δεξιά πλευρά του σώματός του δεν μπορούσε να κουνηθεί. Αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Τον τσίμπαγα και δεν μπορούσε να κουνηθεί… δεν ένιωθε καν», συνέχισε.

Οι γιατροί τού ξεκίνησαν θεραπεία για μηνιγγίτιδα -καθώς αυτό υποπτεύθηκαν αρχικά. Ωστόσο, η αλήθεια ήταν πολύ πιο τρομακτική. Ο Λιούις είχε υποστεί εγεφαλική αιμορραγία. Μην μπορώντας να μιλήσει, να περπατήσει ή να φάει, οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι, αν θα τα καταφέρει.

«Ήταν πολύ δύσκολο για το αδελφάκι του. Τον πηγαίναμε να δει τον Λιούις, ο οποίος ήταν καλωδιωμένος με όλα αυτά τα μηχανήματα στην εντατική και ο άλλος του έλεγε; γιατί δεν παίζεις μαζί μου;”», θυμάτια η μητέρα.

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών, η μαμά ήταν αποφασισμένη να γυρίσει στο σπίτι με το παιδί της.

Δεν ήταν εύκολο. Το αιμορραγικό επεισόδιο προκάλεσε εγκεφαλική παράλυση στον μικρό Λιούις. Απεγνωσμένη η μητέρα έκατσε δίπλα του και κάθε μέρα ήλπιζε για το καλύτερο.

«Συνήθιζα να κάνω αυτό το πράγμα με τα παιδιά, τους έλεγα να σχηματίζουν με το χέρι τους ένα L για τον Λιούις και ένα C για τον Κόαν και πάντα το έκαναν. Τώρα ήμουν μόνη με τον Λιούις και του ζήτησα να σχηματίσει τα γράμματα και το έκανε!», λέει η μαμά.

Ήταν μία κρίσιμη καμπή αυτή. «Ήταν η στιγμή που ήξερα ότι είναι εκεί. Και απλά έπρεπε να ανακαλύψω το πώς θα τον έβγαζα από εκεί», συνεχίζει.

Πολύ σύντομα ο Λιούις ανταποκρίθηκε στις θεραπείες που τον βοήθησαν να μιλήσει και να περπατήσει ξανά. Άρχισε να σηκώνεται μόνος από τον καναπέ, να στήριζεται στα τραπέζια και γενικά να μιλά και να περπατά.

«Αν έχεις υποστεί εγκεφαλικό, η καλύτερη θεραπεία είναι να έχεις κοντά σου ένα δίδυμο αδελφάκι μαζί σου», σημείωσε χαμογελαστή η μητέρα.

Το πρόβλημα με τη σίτιση

Δυστυχώς, όσο περνούν τα χρόνια, ο Λιούις συνεχίζει να έχει πρόβλημα με την σίτισή του και τρέφεται συχνά με σωληνάκι. Κάτι που σημαίνει, ότι η μαμά του τού φτιάχνει μαλακές τροφές, όπως πουρέ για να τον ενθαρρύνει να φάει.

Λίγο πριν ξεκινήσει το δημοτικό, ο Λιούις διαγνώστηκε με ΔΕΠΥ. Η φαρμακευτική αγωγή του προκάλεσε προβλήματα στην όρεξη κάτι που έκανε ακόμη πιο δύσκολες τις ώρες των γευμάτων.

«Ήταν πραγματικά δύσκολο. Ονειρευόμουν να τους φτιάχνω muffins και ότι τα παιδιά μου δεν αφήνυον ψίχουλο. Όμως, για τον Λιούις τού παίρνει μία ώρα να φάει ένα κομμάτι τοστ», λέει η μητέρα.

Τρεις φορές το παιδί νοσηλεύτηκε για υποσιτισμό, επειδή δεν μπορούσε να φάει και στα 8 του χρόνια οι γιατροί είπαν ότιθα έπρεπε να έχει το σωληνάκι σίτισης όλη την ημέρα.

«Ήταν ένα γερό χαστούκι. Ένιωσα τόσο ένοχη που δεν μπορούσα να τον ταΐσω», αναφέρει η μητέρα.

Τελικά, η λύση δόθηκε… στο μπλέντερ, όπου η μητέρα του αναμείγνυε τροφές με υψηλή διατροφική αξία και έτσι το παιδί τα κατάφερε.

Έπειτα από τα άπειρα εμπόδια που ξεπέρασε, πλέον απολαμβάνει ξανά τη ζωή του.

Πηγή: 7news.com.au

Διαβάστε επίσης: