Πίτσα λαχανικών

Τα λαχανικά δεν είναι σίγουρα η αγαπημένη τροφή των παιδιών. Πρόκειται όμως για ένα από τα θεμέλια της σωστής διατροφής, κάτι που τα παιδιά πρέπει να καλλιεργήσουν από νωρίς, αφού τα οφέλη της είναι πάρα πολλά. Πώς θα τα εντάξεις όμως στην διατροφή τους χωρίς να έχεις αντιδράσεις;

Η πίτσα λαχανικών είναι η ιδανική λύση για να μάθει από νωρίς το παιδί να τρώει τα λαχανικά με ευχαρίστηση.  Μπορείτε να την εμπλουτίσετε με επιπλέον λαχανικά ανάλογα με τα γούστα της οικογένειάς σας.

Υλικά
Για τη ζύμη

750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό

Για την πίτσα

3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
3 ξερά κρεμμύδια
2 χρωματιστές πιπεριές
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
λίγες ψιλοκομμένες ελιές
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα. Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά με τα δάχτυλα. Προσθέτουμε το νερό, λίγο λίγο και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη.

Σκεπάζουμε το μπολ καλά με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45΄ έως 1 ώρα. Ψιλοκόβουμε σε καρέ τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Μόλις ανέβει (διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη) λαδώνουμε ρηχό ταψί. Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη μέχρι να πιάσει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε επάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές και τις ελιές ψιλοκομμένες.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50΄ και μέχρι να ροδίσει η πίτσα

Διαβάστε επίσης:

Μακαρονοσαλάτα με τόνο και καλαμπόκι

Κοτόπουλο με φέτα και ντομάτα

Κολοκυθάκια γεμιστά με πατάτες