«Πλέον αντιλαμβάνομαι τις ευθύνες μου διαφορετικά» λέει o NiVΟ ενόψει του νέου τραγουδιού «Μπαμπά»

Ανήμερα της «Ημέρας του Πατέρα», ο Νίκος Nivo Βουρλιώτης παρέα με τους νέους συνεργάτες του Destro & Obi Omah, επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα με το τραγούδι, «Μπαμπά», αφιερωμένο στους άντρες που τιμούν τον τίτλο του Πατέρα.Ακολουθώντας τη φιλοσοφία “Κάθε άντρας μπορεί να γίνει πατέρας. Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για να γίνει “μπαμπάς” ο NiVo και η παρέα του, σημειωτέον, όλοι μπαμπάδες έφτιαξαν ένα υπέροχο τραγούδι που θα μιλήσει στην καρδιά των μπαμπάδων αλλά και των παιδιών που έχουν μπαμπάδες που απολαμβάνουν το δώρο της πατρότητας.Με αφορμή την κυκλοφορία του τραγουδιού που σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες ο Νίκος Βουρλιώτης, NiVo, μίλησε στο Infokids.gr για το νέο του μουσικό εγχείρημα, για το πώς βιώνει το ρόλο της πατρότητας και έδωσε τις δικές του από καρδιάς συμβουλές σε όλους τους μπαμπάδες- αναγνώστες!

Πώς εμπνεύστηκες και υλοποίησες αυτήν την ιδέα;

Όλα αυτά τα χρόνια που κάνω μουσική και τραγούδια με τους Goin’ Through καθοδηγούμαι και εμπνέομαι από συναισθήματα καταγράφοντας τις λεπτομέρειές τους και εκφράζοντας τη δύναμή τους. Η ιδέα γεννήθηκε πολύ φυσιολογικά μέσα από το νέο ρόλο που μου χάρισε η πατρότητα και διαμορφώθηκε πολύ γρήγορα παίρνοντας σάρκα και οστά με στίχους και λόγια που έγραψα πάνω σε μια πολύ όμορφη και τρυφερή μουσική που έφτιαξε ο Μιχάλης Παπαθανασίου. Ο τίτλος του τραγουδιού διαμορφώθηκε το ίδιο γρήγορα όπως και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες με τις συμμετοχές του Destro και του Obi Omah από το νέο FAMILY The Label κι ενώ το τραγούδι ήταν έτοιμο εδώ και καιρό αποφασίσαμε να του δώσουμε πανηγυρικό χαρακτήρα κυκλοφορώντας το στις 21/6, την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα.

Τι ρόλο έπαιξε στη ζωή σου ο πατέρας σου;

Η σχέση με τον πατέρα μου ήταν πάντα μια σχέση που στηριζόταν περισσότερο στη λογική και λιγότερο στο συναίσθημα. Δε θα τη χαρακτήριζα ποτέ “ανταγωνιστική” όπως συνηθίζεται ανάμεσα σε πατέρα και γιο, αλλά σίγουρα με κάποια κενά στο σύνολό της. Περάσανε πολλά χρόνια και αρκετές λεπτομέρειες για να ανακαλύψω μια άλλη πλευρά αυτή της σχέσης που μας έφερε όχι μόνο πιο κοντά αλλά κυρίως μου έδωσε την ευκαιρία να κατανοήσω τη συμπεριφορά του και να εκτιμήσω τον πλούσιο συναισθηματικό του κόσμο. Οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή η σχέση λειτούργησε από κάποια στιγμή και μετά σαν ένα φίλτρο που με βοήθησε να σκεφτώ και να φερθώ λογικά σε περιπτώσεις που δεν είχα το απαραίτητο καθαρό μυαλό ενώ παράλληλα αναγνωρίζω ότι ο ίδιος δε με εμπόδισε ποτέ να κάνω επιλογές που έμοιαζαν ίσως παράτολμες και βιαστικές.Του χρωστάω πολλά.

Πόσο ενεργός μπαμπάς είσαι, πώς βιώνεις το ρόλο της πατρότητας και τι εύχεσαι στους μπαμπάδες με αφορμή την Ημέρα του Πατέρα;

Σε καμία περίπτωση δεν περιορίζομαι στο ρόλο του Άγιου Βασίλη φορτωμένου με δώρα, ή του Μέγα Τιμωρού που έρχεται να τιμωρήσει και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Με ενδιαφέρει να ζήσω την κάθε στιγμή, το κάθε λεπτό, όποια δυσκολία κι αν το συνοδεύει. Καθώς μεγαλώνει η κόρη μου, αρχίζω να αισθάνομαι πως κάθε μου πράξη επηρεάζει τον κόσμο της κι αυτό με κάνει πλέον να αντιλαμβάνομαι τις ευθύνες μου πολύ διαφορετικά, όχι μόνο για την ανατροφή της αλλά και την κοινωνική ευθύνη που έχω σε σχέση με όλα όσα την αφορούν ή θα την αφορούν στο μέλλον.Εύχομαι σε όλους τους μπαμπάδες να ζήσουν κι αυτή την ημέρα, πλημμυρισμένοι από την αγάπη των παιδιών και να καταφέρουν να κάνουν τον κόσμο τους πιο όμορφο, ζωντανό και πολύχρωμο.

Δείτε το videoclip του νέου τραγουδιού “Μπαμπά”

 https://www.youtube.com/watch?v=4CZaq-FqErk&feature=youtu.be