Πλεύρης: Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2025

“Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2025”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα  «Δεν υπάρχει κανένα θέμα και με τα τρία νοσοκομεία του Ιδρύματος Νιάρχος και μάλιστα το ίδιο το “ Νιάρχος”, χθες, σε επιστολή που έστειλε και στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων, αναφέρει ότι θα γίνουν όλες οι προσπάθειες. Ήταν μία διαδικασία την οποία την κάνει το ίδιο το “ Νιάρχος”, που βγήκε άκαρπη.

Από ‘κει και πέρα θα γίνουν όλες οι διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση εμείς διαβεβαιώνουμε ότι και σαν Πολιτεία, άμα χρειαστεί να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο, αν χρειαστεί και με χρηματοδοτικό εργαλείο, αυτή η συνδρομή θα υπάρξει.

«Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο θα είναι έτοιμο το 2025- H Πολιτεία θα συνδράμει εφόσον χρειαστεί»

Όχι απλώς δεν υπάρχει πρόβλημα για το “ Παιδιατρικό”, αλλά θα είναι και απολύτως εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί ώστε το 2025 η Θεσσαλονίκη να έχει Παιδιατρικό Νοσοκομείο με 33 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ Παίδων και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ στα παιδιά, που έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είχε ανακοινώσει ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή των νοσοκομείων Κομοτηνής, Παιδιατρικού Θεσσαλονίκης και Σπάρτης απέβη άκαρπος, λόγω του μεγάλου ύψους των προσφορών.

Σε ερώτηση, αν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσανατολίζεται σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού ή σε απευθείας ανάθεση για την κατασκευή των τριών νοσοκομείων (Παιδιατρικό, Κομοτηνής και Ξάνθης), απάντησε ότι αυτό είναι διαδικασία του Ιδρύματος.

«Δεν μπορούμε εμείς να υποδείξουμε τη διαδικασία, αλλά ξέρουμε ότι το Ίδρυμα θα κάνει όσες ενέργειες χρειάζονται ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα, και έχουμε και απόλυτη εμπιστοσύνη και εξαιρετική συνεργασία με το Ίδρυμα όλο αυτό το διάστημα. Άρα δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ για 16χρονο στα Πατήσια: Τον μαχαίρωσαν σε στήθος, μηρό και πλάτη – Νοσηλεύεται στο Παίδων (video)

O πυρετός επιμένει; Πότε πρέπει να κάνετε strep test στο παιδί – Ο Μαγιορκίνης συμβουλεύει τους γονείς

«Το παιδί λιποθυμάει συνέχεια»: Ο τραυματισμός 12χρονου που του έπεσε το τέρμα στο κεφάλι και η καταδίκη των υπευθύνων