«Το παιδί λιποθυμάει συνέχεια»: Ο τραυματισμός 12χρονου που του έπεσε το τέρμα στο κεφάλι και η καταδίκη των υπευθύνων

18 μήνες ποινή φυλάκισης με 3ετη αναστολή, επέβαλλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας σε πρώην εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Λαμιέων, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, ως υπεύθυνο για τον τραυματισμό τον Ιούλιο του 2017, 12χρονου μαθητή στο γήπεδο 5Χ5 που βρίσκεται επί της οδού Ναυπάκτου και Σόλωνος στη Λαμία αναφέρει το lamiareport.gr.

Ο τραυματισμός του 12χρονου όταν του έπεσε…το τέρμα στο κεφάλι

Ο πρώην εντεταλμένος σύμβουλος, στην απολογία του υποστήριξε ότι το γήπεδο ήταν κλειστό με λουκέτο και ειδική απαγορευτική πινακίδα, ενώ ο ίδιος είχε επιστήσει την προσοχή να μην εισέρχονται παιδιά στο εσωτερικό του για όσο διάστημα παρέμενε ανενεργό.

Ομοίως και ο συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνος Αμπλανίτης και οι μάρτυρες υπεράσπισης σημείωσαν ότι από την πλευρά του Δήμου και του εντεταλμένου συμβούλου έγιναν οι ενέργειες που προβλέπονταν για να διαπιστωθεί η ανάγκη και να διαταχθεί το κλείσιμο του χώρου. Επιπλέον τόνισαν ότι ο Δήμος Λαμιέων έχει 70 παιδικές χαρές και 40 γήπεδα και είναι αδύνατον να υπάρχει 24ωρη φύλαξη.

Πώς συνέβη το ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή

Όλα συνέβησαν το Ιούλιο του 2017 όταν ο 12χρονος τότε μαθητής μπήκε μαζί με φίλους του να παίξουν ποδόσφαιρο σε γήπεδο 5Χ5 στην οδό Ναυπάκτου. Την ώρα που τα παιδιά έπαιζαν το σιδερένιο γκολπόστ έπεσε και χτύπησε τον 12χρονο στο κεφάλι,  με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί το ΕΚΑΒ άμεσα και το παιδί να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Όπως είπαν περίοικοι, το γήπεδο το οποίο ανήκει στο Δήμο Λαμιέων, είναι κλεισμένο με λουκέτο στην πόρτα, ωστόσο υπάρχουν κάποιες “τρύπες” στην περίφραξη, από τις οποίες μπαίνουν τα παιδιά της γειτονιάς και παίζουν.

Το ξέσπασμα των γονιών: «Το παιδί λιποθυμάει και δεν μπορεί να διαβάσει πολλές ώρες»

Μάρτυρες κατηγορίας ήταν οι γονείς του παιδιού, που αναφέρθηκαν στο δράμα που βιώνουν από τότε, καθώς το παιδί τους υπέστη κάταγμα θόλου κρανίου από το σιδερένιο γκολπόστ που έπεσε πάνω του! «Το παιδί λιποθυμάει και δεν μπορεί να διαβάσει πολλές ώρες», είπε ο πατέρας, ενώ η μητέρα συμπλήρωσε ότι ο γιος της έχει λιποθυμικές τάσεις κάθε φορά που κουράζεται.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου ο συνήγορος της οικογένειας Δημήτρης Κρούπης, δήλωσε στο LamiaReport: «Η απόφαση, πιστεύουμε ότι ήταν ένα μήνυμα του Δικαστηρίου προς τους αιρετούς ότι έχουν δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις προς τους δημότες. Η σημερινή Απόφαση ήταν η πλήρης δικαίωση του πενταετούς αγώνα των γονέων του ανηλίκου».

Κατά της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, ασκήθηκε έφεση. Σημειώνουμε ότι στις 5 Μαΐου 2023 έχει προσδιοριστεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Λαμίας η συζήτηση της αγωγής αποζημίωσης.

Διαβάστε επίσης:

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή αποκαλύπτει: «Το 2χρονο παιδί της κλαίει, είναι θλιμμένο. Πρόκειται για ένα βασανιστήριο»

O πυρετός επιμένει; Πότε πρέπει να κάνετε strep test στο παιδί – Ο Μαγιορκίνης συμβουλεύει τους γονείς

Σοκ για 16χρονο στα Πατήσια: Τον μαχαίρωσαν σε στήθος, μηρό και πλάτη – Νοσηλεύεται στο Παίδων (video)