Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Ποια σημάδια "προδίδουν" ότι το παιδί δεν τρέφεται σωστά

Ποια σημάδια "προδίδουν" ότι το παιδί δεν τρέφεται σωστά

Aν πιστεύουμε ότι το παιδί μας δεν τρέφεται σωστά και παρατηρήσουμε κάποια συμπτώματα, είναι σημαντικό να μιλήσουμε με τον παιδίατρο που το παρακολουθεί, ο οποίος θα μας συστήσει τις κατάλληλες εξετάσεις για να διαπιστώσουμε αν το παιδί παρουσιάζει προβλήματα από έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Tα σημαντικότερα συμπτώματα που πρέπει να αξιολογήσουμε είναι:

● Aσυνήθιστη ωχρότητα.
● Aσυνήθιστη τριχόπτωση.
● Διάσπαση της προσοχής του, κυρίως στο σχολείο.
● Eύκολη κόπωση.

Ένα υγιεινό και θρεπτικό διαιτολόγιο είναι αυτό που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών, έστω και σε μικρές ποσότητες. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να προσφέρουμε στο παιδί από μία φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, όσπρια και λαδερά, ενώ στα υπόλοιπα γεύματα μπορούμε να «παίξουμε» με συνδυασμούς αυτών των τροφών, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του παιδιού. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης το υγιεινό μαγείρεμα των τροφών, η χρήση ελαιόλαδου -με μέτρο- και ο περιορισμός του αλατιού, το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί από φυσικά μυρωδικά (π.χ. ρίγανη ή λεμόνι), που νοστιμίζουν το φαγητό χωρίς να επιβαρύνουν τον παιδικό οργανισμό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.