Ποιο είναι το δημοφιλέστερο νανούρισμα της κάθε χώρας;

Μία πολύ πρωτότυπη εφαρμογή για νανούρισμα παρουσίασε πρόσφατα η σελίδα Mornings.co.uk, η οποία αποτελεί έναν πλήρη οδηγό για στρώματα ύπνου και καλύτερη συνθήκες ύπνου (και ξύπνιου!).

Η εφαρμογή, απευθύνεται στους νέους γονείς, οι οποίοι γνωρίζουν καλά την ανάγκη δημιουργίας μιας ρουτίνας για να κοιμηθεί το μωρό τους. Στο πλαίσιο αυτής, ένα γλυκό νανούρισμα είναι απαραίτητο -όμως ποιο νανούρισμα;

Στον παγκόσμιο χάρτη της Mornings.co.uk βλέπουμε ποιο είναι το πιο δημοφιλές νανούρισμα σε κάθε χώρα του κόσμου -ok, όχι σε κάθε χώρα, πάντως στις μεγαλύτερες.

Η σελίδα συγκέντρωσε τα στοιχεία, κρίνοντας από τα τραγούδια-νανουρίσματα που στο YouTube και σε διάφορες παιδικές σελίδες εμφανίζουν τη μεγαλύτερη θέαση. Τα τοποθέτησε σε μία λίστα και έτσι πολύ εύκολα μπορούμε να βρούμε και να ακούσουμε 420 νανουρίσματα από όλον τον κόσμο.

Τα top-δημοφιλή νανουρίσματα

Σύμφωνα με την έρευνα, το δημοφιλέστερο νανούρισμα παγκοσμίως, δεν είναι άλλο από το βρετανικό “Twinkle, Twinkle Little Star”. Δεύτερο έρχεται ένα νανούρισμα από την Ινδία και τρίτο ένα από την Τουρκία.

Όσο για το ποιο νανούρισμα φάνηκε να είναι δημοφιλέστερο στην Ελλάδα; Η έρευνα έδειξε το “Έλα ύπνε μου και έλα ‘γεια” -Το γνωρίζετε;

Δείτε αναλυτικά την λίστα παρακάτω και -γιατί όχι;- αφεθείτε με το μωρό σας στις γλυκές του μελωδίες!

Ένα νανούρισμα για κάθε μωρό

Όπως αναφέρει η σελίδα, “αν έχετε αφιερώσει ατελείωτες νυχτερινές ώρες τραγουδώντας στο μωρό σας για να αποκοιμηθεί, θα καταλάβετε: Τα νανουρίσματα έχουν την δική τους ζωή. Βασίζεσαι στη μελωδία, ξεχνάς τις λέξεις, βάζεις δικές σου… Και καθώς το παιδί μεγαλώνει, αρχίζει να ζητά λεπτομέρειες στο νανούρισμά του. Δεν είναι τυχαίο, το ότι υπάρχουν αμέτρητα νανουρίσματα ανά τον κόσμο. Και δεν είναι τυχαίο, ότι μερικές φορές τα νανουρίσματα μοιάζουν μεταξύ τους. Υπάρχει, όμως, μόνο ένα κατάλληλο για το δικό σου παιδί. Μόνο ένα που θα το κοιμίζει γλυκά. Και που δεν θα το ξεχάσει ποτέ…”

Διαβάστε ακόμα: