Πώς απαντάμε στον διαδικτυακό εκφοβισμό; “Ή θα μιλάς ευγενικά ή φεύγεις”

Πώς απαντάμε στον διαδικτυακό εκφοβισμό; "Ή θα μιλάς ευγενικά ή φεύγεις"

Τα περισσότερα παιδιά που κάνουν χρήση του διαδικτύου και των social media σήμερα, έχουν βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να έχουν πέσει θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού. Γνωρίζουν, όμως, όλα πώς να αντιδράσουν όταν συμβεί αυτό, ώστε να μην τους “πάρει από κάτω”;

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Μαθητικό Δίκτυο YouSmile του Οργανισμού, με αφορμή την 8η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία κοινή εκστρατεία ενημέρωσης και αφύπνισης των παιδιών και των κηδεμόνων τους πάνω στο κρίσιμο θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκπομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας το επιστημονικό προσωπικό και οι YouSmilers, θα παρουσιάσουν τους λόγους που η ηλεκτρονική ζωή των παιδιών δεν είναι ανέμελη, καθώς και τους κινδύνους που καραδοκούν. Η εκπομπή προβάλλεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Οι μαθητές-εθελοντές YouSmilers, και μέλη της Ομάδας Δικαιωμάτων του Παιδιού του Οργανισμού, τη φετινή επέτειο προκρίνουν το θέμα της ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνοντας άμεσα και ξεκάθαρα το δικό τους μήνυμα σε κάθε συνομήλικο έφηβο: Bekind, orbegone. Με «όπλο» τους την ευγένεια υπενθυμίζουν σε κάθε παιδί που δέχεται σχόλια μίσους ότι ποτέ δεν φταίει εκείνο για αυτό που βιώνει, δεν είναι μόνο και οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να ζητήσει βοήθεια στη Γραμμή 1056 ή το CHAT 1056 του Οργανισμού «Το Χαμόγελου του Παιδιού», 24 ώρες το 24ωρο, δωρεάν και ανώνυμα.

“Be Kind, or be gone”: Δείτε το SPOT των μαθητών-εθελοντών του YouSmile για τα μηνύματα μίσους ΕΔΩ: