Πώς να φτιάξετε τα τέλεια σπιτικά μπιφτέκια για hamburger

Φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό γεύμα που τα παιδιά θα το λατρεψουν. Αντί για τα κλασικά μπιφτέκια τούς σερβίρουμε μπιφτέκια σαν hamburger. Με απλά υλικά, μικρές τεχνικές και καλό ψήσιμο μπορούμε και οι ίδιοι να παρασκευάσουμε το τέλειο σπιτικό burger. Δεν θέλει ούτε πολύ κόπο, ούτε και χρόνο. Δοκιμάστε τα!

Υλικά

800 γρ. κιμά βοδινό περασμένο 2 φορές
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 αβγά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 πρέζα πιπέρι

Eκτέλεση

Σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι το κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί (χωρίς όμως να πάρει χρώμα) και το αφήνουμε να κρυώσει. Bάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι. Zυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, διαφορετικά τα μπιφτέκια μας θα γίνουν σκληρά και στεγνά

Πλάθουμε τέσσερα μεγάλα χοντρά μπιφτέκια, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Μετά, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 7-10 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να παραμείνουν ζουμερά εσωτερικά.

Διαβάστε επίσης:

Πίτσα μαργαρίτα

Πατάτες γκρατέν με πράσο και τυρί

Μακαρονάδα με σάλτσα τυριού