Πώς θα προστατέψεις το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού από τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες;

«Μαμ, κακά και νάνι». Αυτές οι τρεις λέξεις αποτυπώνουν εύστοχα την καθημερινότητα ενός μωρού και αν ρωτήσετε τις μαμάδες ποια από τις παραπάνω ανάγκες τις αγχώνει περισσότερο, η πλειοψηφία θα σας πει “κακά” χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η αλλαγή πάνας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως τις νέες μανούλες που φοβούνται είτε ότι δεν θα καταφέρουν να αλλάξουν πάνα στο μωρό χωρίς να συμβούν διαρροές είτε ότι το μωράκι θα συγκαεί ή θα δημιουργηθούν κοκκινίλες.

Το ευαίσθητο δερματάκι των μωρών απαιτεί λεπτεπίλεπτες κινήσεις και η υγιεινή στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και των γλουτών θέλει ευλαβική φροντίδα για να μην συμβούν ερεθισμοί εξαιτίας της επαφής με τα ούρα και τα κόπρανα, καθώς και την τριβή με τις πάνες.

Ποτέ ξανά ερεθισμένο δέρμα

Όταν ακολουθούμε μια σταθερή ρουτίνα αλλαγής πάνας και χρησιμοποιούμε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για την ευαίσθητη επιδερμίδα των μωρών, μπορούμε να αποφεύγουμε κάθε τι που μπορεί να ενοχλεί το μικρό μας. Καλό θα είναι να αλλάζουμε την πάνα του μωρού αμέσως μόλις βραχεί ή αμέσως μετά από κάθε κένωση. Σημαντική παράμετρος στο να αποφεύγονται οι ερεθισμοί είναι η πάνα του μωρού μας να είναι η κατάλληλη για το μέγεθός του.

Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο

Τα παρακάτω tips θα σας δώσουν την ασφάλεια ότι όντως τα κάνετε όλα τέλεια και το μωράκι σας θα είναι χαρούμενο και υγιές… μέχρι την επόμενη φορά!

  •  Ξαπλώστε το μωρό σας σε μια επίπεδη, μαλακή και ασφαλή επιφάνεια.
  • Αφαιρέστε την πάνα ανοίγοντας τις αυτοκόλλητες ταινίες και, στη συνέχεια, διπλώστε τις από την πλευρά που κολλούν, για να μην κολλήσουν στο μωρό σας.
  • Χρησιμοποιήστε τα Μωρομάντηλα Καθαρισμού Mustela® που περιέχουν aloe vera και έχουν ως βασικό ενεργό συστατικό, το αβοκάντο, για να καθαρίσετε την περιοχή των γεννητικών οργάνων σκουπίζοντας από μπροστά προς τα πίσω και από το πιο καθαρό σημείο στο πιο λερωμένο, προκειμένου να μην απλωθούν οι ακαθαρσίες. Ενυδατώνουν και καθαρίζουν το δερματάκι του μωρού ενώ είναι ιδανικά και για αλλαγή πάνας εκτός σπιτιού χάρη στην πρακτική τους συσκευασία με το επανασφραγιζόμενο άνοιγμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Νερό Καθαρισμού Χωρίς Ξέβγαλμα Mustela® που επίσης διατίθεται σε πρακτική συσκευασία με αντλία για ευκολία στη χρήση.
  • Αφού καθαρίσετε την περιοχή των γεννητικών οργάνων, φροντίστε να τη στεγνώσετε και τοποθετήστε μια καθαρή πάνα κάτω από το μωρό.
  • Απλώστε προσεκτικά την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1<2<3, και με απαλές κινήσεις κάνετε μασαζ  έως ότου απορροφηθεί, κάτι που γίνεται πολύ γρήγορα, καθώς δεν κολλάει στα δάχτυλα, απλώνεται εύκολα, ενώ δεν αφήνει υπολείμματα. Περιέχει 98% συστατικά φυσικής προέλευσης και έχει τριπλή δράση, καθώς προλαμβάνει, καταπραΰνει και επανορθώνει το δέρμα του μωρού, με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Η μοναδική αίσθηση απαλότητας και καθαριότητας που αφήνει στο δερματάκι του μωρού είναι αξεπέραστη και μάλιστα  έρευνες έχουν δείξει πως στο 80% των μωρών μειώθηκαν οι ερεθισμοί και οι κοκκινίλες!
  • Ασφαλίστε την καθαρή πάνα κλείνοντας τις αυτοκόλλητες ταινίες από το πίσω μέρος της πάνας προς το μπροστινό. Φροντίστε να είναι εφαρμοστή, αλλά όχι σφιχτή.

Το παιδικό χαμόγελο δεν πρέπει να λείπει από το προσωπάκι του μωρού σας ακόμα κι όταν έρθει η ώρα της αλλαγής της πάνας

Εμπιστευτείτε για την ρουτίνα αλλαγής πάνας τα προϊόντα Mustela® που ανταποκρίνονται πστις ανάγκες κάθε τύπου δέρματος, έχουν μοναδική υφή και μυρωδιά, ενώ περιέχουν κατά μέσο όρο 95% συστατικά φυσικής προέλευσης. Με σύνθημα «Μυρίζει Μustela, μυρίζει μωρό» θα τα βρείτε στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.