Πώς θα λειτουργήσουν αύριο (25/1) όσα σχολεία είναι ανοιχτά – Ποια θα είναι κλειστά και στις 26/1

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Πέμπτη 10 Μαρτίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς», με πυκνές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο. Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, με χαμηλότερο υψόμετρο. Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου με ισχυρή σύσταση να διεξαχθεί τηλεκπαίδευση. 

Το άρθρο διαρκώς ανανεώνεται

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τρίτη 25 Ιανουαρίου

Γιατί αύριο θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία στις Σπέτσες με απόφαση Δημάρχου;

Καστοριά: Μία ώρα αργότερα τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό – Στις 10:00 στην Καστοριά

Στις 9:15 θα ξεκινήσουν αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου τα σχολεία στον Δήμο Άργους Ορεστικού Καστοριάς, oι Παιδικοί Σταθμοί, ο Βρεφικός Σταθμός και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Με απόφαση του Δημάρχου Καστοριάς, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους αύριο, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, στις 10:00 π.μ. Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, όπως και το ΚΔΑΠ του Δήμου Καστοριάς θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μία ώρα αργότερα τα σχολεία στον Δήμο Ιωαννίνων μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Με τη δεύτερη διδακτική ώρα θα γίνεται η έναρξη των μαθημάτων σε όλες τις σχολικές μονάδες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών. Η απόφαση ελήφθη από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ και μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου. Θα ισχύσει από την Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Δήμος Έδεσσας: Μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν αύριο τα σχολεία

Λόγω των καιρικών συνθηκών αύριο Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Έδεσσας θα ξεκινήσουν τα μαθήματα  μία ώρα αργότερα. Το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών δεν μεταβάλλεται.

Δήμος Καρπενησίου: Κλειστά τα σχολεία – Κανονικά ΚΔΑΠ και παιδικοί σταθμοί

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Καρπενησίου θα είναι κλειστές. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Η απόφαση ελήφθη λόγω των συνεχιζόμενων χαμηλών θερμοκρασιών καθώς και της πρόγνωσης του Εθνικού Μετεωρολογικού Δελτίου για χιονόπτωση τις επόμενες ώρες.

Καρδίτσα: Στις 10 ξεκινούν αύριο τα μαθήματα σχολεία

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καρδίτσας που λειτουργούν το πρωί, η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 10:00. Η απόφαση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ελήφθη λόγω των συνθηκών πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν νωρίς το πρωί και με δεδομένο ότι λόγω του Covid 19 ακολουθούνται ειδικά πρωτόκολλα, που προβλέπουν συνεχή αερισμό των σχολικών αιθουσών.

Εξάλλου για να διευκολυνθούν οι γονείς το ωράριο προσέλευσης στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καρδίτσας παρατείνεται κατά μία ώρα και διαμορφώνεται για αυτές τις δυο ημέρες από 7 έως 10 το πρωί. Επίσης αύριο Τρίτη και την Τετάρτη λόγω του ισχυρού παγετού που επικρατεί στην περιοχή, τα εκπαιδευτικά προγράμματα στους βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς, στα νηπιαγωγεία και στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής ευθύνης του Δήμου Μουζακίου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, θα αρχίσουν στις 10:00 το πρωί.

Πρέσπα: Στις 9:15 θα ανοίγουν τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου

Μια ώρα αργότερα θα ξεκινάνε τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών, από αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου μέχρι και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, λόγω παγετού. Ο παιδικός σταθμός αύριο θα παραμείνει κλειστός.

Δήμος Πολυγύρου

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι έως και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, σε όλο τον Δήμο, θα ξεκινούν μαθήματα μία ώρα αργότερα λόγω του αναμενόμενου παγετού.

Στην ΠΕ Φλώρινας οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στο δήμο Φλώρινας και στον δήμο Αμυνταίου, ενώ η έναρξη των μαθημάτων στον δήμο Πρεσπών θα γίνει στις 9.15 πμ.

Κλειστά σχολεία σε Ξάνθη – Ροδόπη ανοικτά μόνο στους δήμους Κομοτηναίων και Ιάσμου

Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία στο Νομό Ξάνθης, λόγω των πολικών θερμοκρασιών. Στη Ροδόπη, θα λειτουργήσουν μόνο τα σχολεία στο Δήμο Ιάσμου και Κομοτηναίων, ενώ στους υπόλοιπους δήμους, Μαρωνείας – Σαπών και Αρριανών θα είναι κλειστά, με απόφαση των Δημάρχων.
Οι Διευθυντές έχουν πάρει εντολή να είναι ζεστές οι αίθουσες για τους μαθητές, μιας και λόγω της πανδημίας τα παράθυρα θα είναι ανοικτά. Το μάθημα θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης, οπότε καμία ώρα δεν θα είναι χαμένη για τα παιδιά.

Κοζάνη

Στους Δήμους Κοζάνης, Βελβεντού και Σερβίων τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10.00 πμ.

Γρεβενά

Στην ΠΕ Γρεβενών και στους δύο δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 10.00 πμ.

Χαλκιδική: Μια ώρα μετά ξεκινούν αύριο τα μαθήματα στον Δ. Κασσάνδρας – Κλειστά τα σχολεία στον Δ. Σιθωνίας

Νέα σύσκεψη την Τρίτη για τα σχολεία στην Αττική

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι αύριο Τρίτη το μεσημέρι θα γίνει νέα σύσκεψη για να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι για τη λειτουργία των σχολείων από Τετάρτη 26/1. «Φαίνεται ότι σωστά σήμερα δεν έπρεπε να λειτουργήσουν τα σχολεία και βέβαια η τεχνολογία και η τηλεμάθηση μπορεί να μας δώσει το υποκατάστατο αυτής της μη λειτουργίας» ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Πατούλης απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις επικρίσεις που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου

Δ. Θηβαίων

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί την Τρίτη 25 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

 Δήμος Αγίου Νικολάου

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου , σε συνδυασμό με τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, αναστέλλεται για τις δύο επόμενες ημέρες, (Τρίτη 25/1 – Τετάρτη 26/1/2022) η λειτουργία των σχολείων και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών στον Δήμο.Τα μαθήματα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δήμος Νεμέας

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Νεμέας όλων των βαθμίδων την Τρίτη 25/1/2022 και την Τετάρτη 26/1/2022 σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 14/24-1-2022 απόφαση Δημάρχου Νεμέας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά της ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα πρόκειται να ενταθούν τις επόμενες ώρες οπότε η μετακίνηση από και προς τις σχολικές μονάδες καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής.