Αρχική Σεμινάρια Infokids «Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;»: Δωρεάν σεμινάριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής (21/4)

«Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;»: Δωρεάν σεμινάριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής (21/4)

-ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ-

Αν είστε γονείς, όπως κι εμείς, δεν γίνεται να μην έχετε σιχαθεί πια να ακούτε κάθε τόσο για κάποιον παιδεραστή που συνελήφθη κάπου, κοντά ή μακριά μας, δεν έχει σημασία, και για τις ζωές των παιδιών που κατέστρεψε. Το ακόμα πιο τρομακτικό, όμως, είναι το στατιστικό δεδομένο, ότι ένα στα πέντε παιδιά θα βιώσει κάποια στιγμή στην (παιδική) ζωή του κάποιας μορφής σεξουαλική παρενόχληση ή ακόμα και κακοποίηση. Να σας πούμε και το χειρότερο; Το άτομο που θα διαπράξει αυτό το έγκλημα, θα είναι πιθανότατα από το στενό περιβάλλον του παιδιού.

Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον αναγκαίο, να βρεθείτε στο επόμενο δωρεάν σεμινάριο του Infokids:

Το Σάββατο 21 Απριλίου, στις 12:00, το Infokids.gr και η Συστημική ψυχοθεραπεύτρια κ. Λίνα Λυκομήτρου περιμένουν όλους τους γονείς σε μια δωρεάν ομιλία στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Αθήνα), με θέμα «Πώς θα προστατεύσω το παιδί μου από σεξουαλική κακοποίηση;».

Μαζί της θα βρίσκεται και η δικηγόρος Σοφία Αλεξία Βέννη, η οποία έχει τεράστια πείρα στο θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, αφού, εξάλλου, ήταν και εκείνη που υπερασπίστηκε τα ανήλικα αγόρια του οικοτροφείου «Σπίτι του Παιδιού» στον Πειραιά, κατά την δίκη του Κώστα Λαλαούνη, πρώην προέδρου του οικοτροφείου, ο οποίος καταδικάστηκε τελικά για τη σεξουαλική (και όχι μόνο) κακοποίηση που τους ασκούσε.

Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, αλλά όσοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση με προσωπικές ερωτήσεις, κατά τις οποίες η κα. Λυκομήτρου και η κα. Βέννη θα απαντήσουν σε απορίες και προβληματισμούς των γονιών, αναφορικά με τα επιμέρους "παρακλάδια" της παιδικής σεξουαλικής αποπλάνησης ή και κακοποίησης, συζητώντας μάλιστα αληθινά περιστατικά που οι ίδιες έχουν αντιμετωπίσει. Η δε κ. Βέννη θα δώσει και συγκεκριμένες συμβουλές νομικής φύσης, για το πώς να χειριστεί ένα γονιός την υποψία ή και ανακάλυψη, ότι το παιδί του δέχεται σεξουαλική κακοποίηση, προκειμένου να δικαιωθεί και νομικά.

Μάθετε περισσότερα για το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης εδώ.

Μάθετε περισσότερα για την κ. Λυκομήτρου εδώ και παρακάτω:

Η κ. Λυκομήτρου Λίνα εργάζεται ως Συστημική ψυχοθεραπεύτρια στην Αθήνα και στο Ναύπλιο. Επίκεντρό της ήταν και είναι τα παιδιά, οι έφηβοι και οι οικογένειές τους. Από το 2017 έχει ξεκινήσει μια δράση ενημέρωσης σε γονείς και εκπαιδευτικούς με σκοπό την Πρόληψη της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης και πραγματοποιεί ομιλίες σε χώρους όπως σχολεία, συνέδρια και εκδηλώσεις με θέματα που αφορούν την οικογένεια και τα παιδιά.

Πάρτε μια γεύση για το τι θα συζητηθεί στην ομιλία της κ. Λυκομήτρου στο σχετικό άρθρο της.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.