Οι λόγοι που παρουσιάζει μέσα από το Instagram της μια διατροφολόγος.
Η διαδικασία της πρώιμης εισαγωγής τροφών σε βρέφη είναι ένα θέμα που απασχολεί αρκετά γονείς και ειδικούς στην υγεία του παιδιού. Πολλοί γονείς αναρωτιούνται πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να εισάγουν στη διατροφή τους στερεά τρόφιμα, ενώ άλλοι μπορεί να περιμένουν κάποια σημάδια ετοιμότητας από το παιδί τους. Παρά τις επιθυμίες, η διατροφολόγος Ειρήνη Καμαρίτη αποσαφηνίζει τους λόγους για τους οποίους η πρώιμη εισαγωγή τροφών (κάτω των πέντε μηνών, δηλαδή) δε συνιστάται, μέσω της παρακάτω ανάρτησης στο Instagram:
Η διατροφολόγος Ειρήνη Καμαρίτη (@tiefagasimero) μέσα από την παρακάτω ανάρτηση στο Instagram μάς παραθέτει τους λόγους:
• Οδηγεί σε μειωμένη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών λόγω του ανώριμου πεπτικού συστήματος του βρέφους.
• Αυξάνεται η πιθανότητα τροφικής αλλεργίας.
• Το μητρικό γάλα ή η φόρμουλα αντικαθίσταται από τροφές χαμηλότερης θρεπτικής αξίας που δεν μπορούν να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του βρέφους σε ηλικία μικρότερη των 6 μηνών.
• Αυξάνεται η πιθανότητα πνιγμονής.
• Αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης λοιμώξεων του γαστρεντερικού απ τις τροφές, λόγω του ανώριμου ανοσοποιητικού συστήματος του βρέφους.
• Αυξάνεται ο κίνδυνος πρόωρης διακοπής του μητρικού θηλασμού.
Διαβάστε επίσης:
Ζάχαρη και αλάτι στον πρώτο χρόνο ζωής: Επιτρέπονται;
Γονείς προσοχή! Υπάρχουν ακατάλληλα πρόσθετα σε συμπληρώματα για νεογνά και βρέφη