Προτιμότερο το χάπι κορωνοϊού αντί του εμβολίου στα παιδιά; Τι απαντά η καθ. Θεοδωρίδου στο Ιnfokids

Πότε πρέπει να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό παιδιά 5-17 ετών σε ανοσοκαταστολή

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για  την εξέλιξη της πανδημίας, ρωτήθηκε από την διαπιστευμένη συντάκτρια του Infokids.gr αν το χάπι κορωνοϊού για το οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει οι κλινικές δοκιμές στα παιδιά άνω των 6 ετών είναι προτιμότερο έναντι του εμβολιασμού των παιδιών.

H ερώτηση του Infokids.gr

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν πιστεύετε πως το χάπι που δοκιμάζεται τώρα κατά της Covid σε παιδιά άνω των 6 ετών, θα μπορούσε να οδηγήσει σταδιακά στην απαλλαγή των παιδιών από τον εμβολιασμό, εφόσον μάλιστα άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντισώματα πέφτουν κατακόρυφα μετά τον εμβολιασμό των παιδιών γεγονός, που κακά τα ψέματα, έχει απογοητεύσει αρκετούς γονείς και αισθάνονται ότι αδίκως έκαναν και το εμβόλιο.

Η απάντηση της καθηγήτριας Θεοδωρίδου

Η κ. Θεοδωρίδου απάντησε ότι “Στον τομέα covid και παιδιά χρειάζεται πολλή μελέτη σε όλους τους τομείς. Το είδαμε και στο θέμα των εμβολίων στην μικρή ηλικία αλλά και ακόμη στο στάδιο των μελετών των αντιιικών φαρμάκων. Θα ήμουν πολύ επιφυλακτική για το θέμα αντιικής θεραπείας στα παιδιά, εφόσον φυσικά οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέπουν. Και το θεωρώ γενικά και πολύ πρόωρο σαν συζήτηση για το θέμα αυτής της ηλικιακής ομάδας.”

Διαβάστε επίσης:

Τι έκρυβε η χαμένη σελίδα της ιατροδικαστικής εξέτασης της Ίριδας;

«Εσύ που με κρίνεις ότι κακομαθαίνω το παιδί, μακάρι να ήξερες ότι ήταν ένα παρατημένο, ορφανό μωρό»

11 λάθη που κάνουμε οι γονείς από…αγάπη στα παιδιά μας