Πρόβλεψη “βόμβα” από γνωστό παιδίατρο για τα κρούσματα στις τάξεις – Ποιοι μαθητές κινδυνεύουν

"Ναι σε σχολεία ανοιχτά, όχι σε αποθήκες ψυχών και πρωτόκολλα λάστιχο": Πρ. Γονέων Μαθητών Αττικής στο Ιnfokids.gr

Ενόσω γονείς και μαθητές προετοιμάζονται για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και την επιστροφή στα θρανία εν μέσω τετάρτου κύματος πανδημίας, η επιστημονική κοινότητα ανησυχεί ότι θα καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων στις τάξεις καθώς τα περισσότερα παραμένουν ανεμβολίαστα και η μετάλλαξη Δέλτα, αποδεικνύεται εξίσου μεταδοτική και στις μικρές ηλικίες.

Καμπανάκι Τσιόδρα ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και στη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα στα παιδιά, αναφέρθηκε χθες και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Στάθηκε ιδιαίτερα στον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών, σημειώνοντας ότι  «θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής» . Μάλιστα, ανέφερε πώς  «Η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία».

Το 30% των μαθητών σε μία τάξη θα μολυνθεί με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δ’

Σε μια εφιαλτική πρόβλεψη προχώρησε σήμερα ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Τόνισε πως έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ωστόσο είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε αποτελεσματικοί.

«Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δ’ του ιού θα μολυνθεί», επεσήμανε ο κ. Ανδρέου.

Εξήγησε, μάλιστα, τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτό. «Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά.»

1 στα 4 κρούσματα είναι παιδί, ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4

Επεσήμανε, δε, ότι στατιστικά θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών. Τέλος παρότρυνε να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις για να μην υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στην τάξη.

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως: «Πέρσι κλείναμε τη τάξη με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια, φέτος είναι θωρακισμένα»

H Αλεξάνδρα Παλαιολόγου αποκάλυψε την παλίνδρομη κύηση που είχε και στέλνει μήνυμα σε όλες τις γυναίκες

Αυτή η Περιφέρεια δίνει 100 ευρώ στις οικογένειες για τις αγορές σχολικών ειδών στα πρωτάκια