Προβληματισμός για τον ξυλοδαρμό της μαθήτριας στο Ηράκλειο

παιδική κακοποίηση

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου εξέδωσε ανακοίνωση.

Τα κρούσματα άσκησης ωμής βίας μεταξύ ανηλίκων καταγράφουν αυξητικές τάσεις σε όλη την Κρήτη τους τελευταίους μήνες. Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με ξυλοδαρμό 15χρονης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταδικάζει το συμβάν, τονίζοντας ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο τη μαθήτρια του σχολείου, που δέχτηκε επίθεση. Εξάλλου, στηλιτεύεται η στάση ενηλίκων που φέρονται να παρακολουθούσαν την επίθεση χωρίς να παρεμβαίνουν.

Η ανακοίνωση

«Συγκλονισμένη για άλλη μια φορά είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας, με τα αλλεπάλληλα κρούσματα νεανικής παραβατικότητας και εκδηλώσεων βίας μεταξύ ανηλίκων.

Αυτή τη φορά το αποτρόπαιο και καταδικαστέο συμβάν έγινε έξω από το 3ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, χθες (σ.σ. προχθές) 13 Μαρτίου 2024, όπου μια μαθήτρια γυμνασίου ξυλοκοπήθηκε άγρια από άλλες δύο ή τρεις μαθήτριες. Ως ενήλικες, ως γονείς και ως πολίτες οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα και τα καταδικάσουμε τέτοιες ειδεχθείς ενέργειες.

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη μαθήτρια του σχολείου μας, δηλώνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον μας, προσφέροντας υπηρεσίες από ειδικό ψυχολόγο στη μαθήτρια και την οικογένειά της και σε δεύτερο επίπεδο θα διοργανώσουμε ειδικές διαλέξεις σχετικές με την αποτροπή κάθε μορφής βίας.

Ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων καταδικάζουμε τόσο το περιστατικό βίας κατά της μαθήτριας, όσο και τη στάση των ενηλίκων να παρακολουθούν το συμβάν ως θεατές, δίχως να παρέμβουν για να σώσουν τη μαθήτρια από τις σωματικές κακώσεις που υπέστη.

Αναμένουμε από την Πολιτεία, ως κράτος δικαίου, να παρέμβει ουσιαστικά, προληπτικά και κατασταλτικά για την εξαφάνιση τέτοιων βίαιων πράξεων στο μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Εκπαιδευτικοί για 12χρονη: «Είναι προκλητική η πρόταση της εισαγγελέα που στοχοποιεί την ανήλικη»

Χαλκίδα: 12χρονος επιτέθηκε σε συνομήλικό του με μαχαίρι

Τραγωδία για 14χρονη στον Πύργο: Έχασε γονείς, παππού και τώρα τον θείο που την φρόντιζε

«Σταυρός του Νότου»: Για πρώτη φορά παρουσιάζει live με παιδικά τραγούδια