Ριζότο με ντομάτες και φέτα

Είχαμε πολλές ντομάτες στο ψυγείο οπότε το ριζότο ήταν μονόδρομος. Ακολουθήστε την πρότασή μας και απολαύστε οικογενειακώς ένα υπέροχο φαγάκι με τις ζουμερές ντομάτες να πρωταγωνιστούν και τη φέτα να απογειώνει τη γεύση.

Yλικά:

1 φλ. ρύζι καρολίνα
3 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. φέτα, τριμμένη
1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο ζωμό λαχανικών βρασμένο σε 6 φλ. νερό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το μισό βούτυρο και το λάδι μαζί. Σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα. Μόλις αρχίσει να την απορροφάει το ρύζι, προσθέτουμε με την κουτάλα σερβιρίσματος της σούπας το ζωμό σταδιακά, γυρίζοντας συνέχεια με το ρύζι να πιει κάθε δόση.

Το κάνουμε αυτό 2-3 φορές και στη συνέχεια προσθέτουμε  λίγο αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό όσο χρειάζεται για να μαγειρευτεί το ρύζι, αλλά να είναι και κρεμώδες. Προς το τέλος προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη και το υπόλοιπο βούτυρο. Σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Κεφτεδάκια γεμιστά με ρύζι

Μακαρονάδα με σάλτσα φέτας και μπέικον

Μακαρονάδα με τόνο, αρακά και ελιές